|

Сидеров разкри опасността от Истанбулската конвенция! Патриотите категорично против нея

Истанбулската конвенция отваря врати към приемането на содомията

Журналистите в НС да питат ГЕРБ и БСП дали ще я гласуват

Последните дни ви проглушиха ушите за т. нар. Истанбулска конвенция. Обаче, както ви проглушиха ушите с нея, така и не разбрахте за какво става дума. На някои им беше обяснено, че тук трябва да се наложи третия пол и еднополовите бракове. Не, в тази конвенция не се говори за еднополови бракове. Веднага ви го казвам, защото аз я прочетох цялата, за разлика от някои други коментатори. Там няма дума за еднополови бракове. Но, каква е опасността и защо тази конвенция е капан?

Първо, тази конвенция е приета през 2011 г. и е подписана в Истанбул от няколко държави. Сега сме 2018 г. След 7 години България стана домакин на ЕС и започва да се говори за т.нар. Истанбулска конвенция. Не се говореше за нея в предишния кабинет, в по-предишния, а точно сега, когато ние, патриотите, сме във властта. Започнаха спорове, излияния и най-вече объркващи, внасящи смут, коментари. Тази конвенция вече мина през Министерския съвет. Аз запитах медийно кому е нужно точно сега тази конвенция да се изважда на дневен ред, да се слага на масата и да започваме да спорим по нея.

Нима нямаме други по-важни теми?

Темите за доходите, стандарта на живота, какво как се развива в България. Как да върнем младите хора тук, пенсиите, здравеопазването, образованието. Имаме ги тези теми и по тях трябва да работим. Не! Сега някой хвърли на масата Истанбулската конвенция и ние сме принудени да я обсъждаме. И тъй като сме принудени, тъй като партия ГЕРБ, за съжаление изглежда, че държи на тази конвенция, аз ще ви обясня тя какво представлява.

Първо фактите, след това коментарът. Тази конвенция е предложена през 2008 г. в Съвета на Европа от организации, които налагат не само трети пол, ами 33-ти пол. И тя е приета от Комитета на министрите на Съвета на Европа на 7 април 2011 г. и е подписана в Истанбул, затова става известна като Истанбулската конвенция. До днес, януари 2018 г.,

тя не е подписана от следните държави:

Армения, Азербайджан, Руската федерация – тук ще кажете ама те не са в ЕС, да не са, но примерно такива държави като Канада, те са част от Обединеното кралство, Ватикана например е против, Япония, Мексико и, забележете – САЩ. От САЩ не е приета тази конвенция. Тя не е ратифицирана, не е влязла в сила в следните държави, които са вече европейски: В Европа – България, Хърватия, Чехия, Гърция, Унгария, Исландия, Ирландия, Латвия, Лихтенщайн, Литва, Люксембург, Молдова, Словакия, Македония, Украйна и Великобритания. Против тази конвенция са изказали възражения държави като Австрия, Кипър, Дания, Финландия, Франция, Германия, Малта, Монако, Холандия, Норвегия, Полша, Румъния, Сърбия, Словения, Швеция и Швейцария. И тогава ние може да се запитаме в такъв случай защо пък трябва сега в България ние да се занимаваме с тази конвенция, след като всички тези изброени държави са казали по някакъв начин, или категорично не, или пък ако обичате, не ни занимавайте с този въпрос в момента.

Видяхте колко са много, видяхте колко от тях са европейски, други не са европейски, но са важни – като САЩ, Канада, Великобритания. Великобритания излиза от ЕС, но в същото време не приема тази конвенция. Защо ние трябва да я приемаме е въпросът, който задавам към нашите коалиционни партньори от партия ГЕРБ.

Кое е смущаващото в тази конвенция?

Много се заговори за понятието джендър – това е английски термин, може да се приеме като терминът, с който се отбелязва и пол, и род, и социална роля на пола. Но чрез този термин се избягва биологичния смисъл на термина, на понятието пол, т.е. мъжът се ражда мъж, жената – жена. Хромозомите на ХХ, и ХУ и по този начин се определя един човек мъж, един човек жена и те остават такива цял живот. Не! Тази конвенция отваря вратата чрез понятието джендър ние да излезем от биологичната част, от биологичния смисъл на понятието пол и да започнем да интерпретираме пола като нещо социално. Като нещо, което може да бъде приемано като даденост или възприемано в зряла възраст и да каже някой: аз не съм от този пол. Аз искам да си избера какъв пол съм всъщност. Такива случаи вече има много. Има шокиращи примери с вече установени законови норми в някои щати от САЩ, в някои държави от Европа, като Швеция и т.н., където се забранява мъжът да бъде наречен мъж, жената – жена. Това става дума за висши учебни заведения, за училища, където се правят тоалетни, които нямат определен пол. Т.е. ако ти си мъж, не знаеш къде да влезеш, но това е нормално. Ако посочваш някого и казваш в мъжки род ти, момче, нямаш право на това. Учителят, преподавателят няма право на това. Може да бъде глобен, може да бъде санкциониран, може да бъде уволнен. Т.е. в някои държави вече е наложено това богоборческо поведение, при което мъжът не е мъж, жената не е жена така, както е дадено от Господа Бога, а това трябвало да се определи от всеки, когато порасне. Той не се раждал такъв, а трябвало да го реши. Но ти не трябва да определяш за никой извън теб кой е мъж, кой е жена. Не трябва да посочваш, не трябва да се обръщаш в женски род,

в някои държави дори е забранено да се казва бременна жена.

Трябвало да бъде бременен човек. Всички тези безумия следват, ако ние приемем тази конвенция. Тя отваря вратата към това, да – тя не ги казва пряко, там не са изредени, но понятието джендър вече отваря вратичката. А през една малка вратичка може да влязат огромни поразии. И сега вече се обръщам към тези, които твърдят, че може да приемем тази конвенция, обаче не във всичките й части. Няма такова нещо. Уважаеми манипулатори, тези, които сега говорите това. Не може да я приемете в нейната част, тази част приемаме, тази не, този текст – да, този – не. Самата конвенция забранява подобно разграничаване и разделяне на части.

Тя казва: или приемаш всичко, или не.

Така че или я приемаме, или не. Разбира се, аз казвам не. Ние, групата на Обединените патриоти, казваме ясно – НЕ, няма да я приемем! Но какво става в другите политически сили? В ГЕРБ са склонни да я приемат. Защо – не знам. Трябва да ги питат стотиците журналисти, които в парламента щъкат и не можеш да се разминеш от тях. Би трябвало да зададат този въпрос на ръководството на ГЕРБ: Защо искате да приемете нещо, което отваря вратичка към едни безобразия, абсолютни безумия, деформации, перверзии, които българското общество сигурно още 100 години няма да ги приеме. Защо искате да го направите? Кое налага сега това да бъде вашата тема? Защо го неглижирате този въпрос? Не знам. Тези въпроси трябва да ги задавате към ръководството на ГЕРБ, парламентарно, в изпълнителната власт и те да отговарят. ГЕРБ си има ръководство, има председател на партията, зам.-председатели, има председател на парламентарната група, има премиер, има министри, вицепремиери. Те да кажат защо се налага сега да се занимаваме с т. нар. Истанбулска конвенция. Само искам да повторя, че приемането само на части от тази конвенция не е възможно.

И следва другият въпрос – ако тази тема стигне до парламента и започне гласуване. Как ще гласуват отделните парламентарни групи? Прочетох в пресата, че във втората по големина партия в парламента, БСП, имало голямо напрежение по въпроса. Корнелия Нинова казала, ,че не приема тази конвенция, Сергей Станишев от Брюксел се обажда и казва:

ако не я приемете, ПЕС може да замрази БСП,

Факсимиле от т. нар. Истанбулска конвенция

не знам какво значи това, но вероятно има такава процедура – замразява се членството на Българската социалистическа партия в ПЕС. Сега виждате ли, уважаеми зрители, на какво се крепят всички тези алианси, в които ние от АТАКА не участваме, Обединени патриоти не участват в европейски алианси. И виждате ли сега положителното от това, че не участваме. Защото гордостта на БСП, че участват в Социалистическия алианс в момента струва точно 0 стотинки. Защото лично лидерът на ПЕС, който е бившият лидер на БСП Сергей Станишев размахва пръст към Нинова за тази конвенция. Излиза, че дотам опирали, всъщност, критериите в Европа и тези алианси. Вероятно същото го казват и от ЕНП. Защото там няма голяма разлика ЕНП и ПЕС – те са двете лица на една и съща монета. Вероятно от ЕНП също казват към ГЕРБ: внимавайте, тази конвенция, ако не я приемете, мислете му, вашето място в ЕНП може да бъде преразгледано и т.н. Плашат ги. И сега тук е моментът да се замислим, когато ГЕРБ се появи като партия през 2006 г.,  идеята беше тогава да се измести АТАКА от политическата сцена. И за тази цел трябваше лобизъм, новопоявилата се партия да влезе в голямо европейско семейство, както те го наричат. И в случая това е ЕНП – Европейската народна партия. А колко е народен този алианс, може да прецените вие сами, защото ако питате гражданите на Европа дали искат Истанбулска конвенция, те ще кажат не. Обаче партийните алианси, тези интернационали, единият социалистически, другият – десноцентристки, искат едно и също – конвенция, която да отвори вратата утре в България, да започне да се пледира за трети пол, за еднополови бракове и за признаването на още полове. Това се подготвя за България. И как ще гласува БСП е въпросът, Обединени патриоти ще бъдем против. ГЕРБ – както искат, ако искат да се изложат пред своите избиратели – нека да подкрепят тази конвенция. Аз ги посъветвах вече, те ако искат да не слушат по-опитните, по-мъдри политици в мое лице и в лицето на моите колеги, които сме минали през много неща. Ако искат да подкрепят, смятайки че това е една от поредните европейски директиви и изисквания, които не водят до нищо. Не – водят, тази води до нещо и затова не трябва да бъде подкрепена. И доказателство е фактът, че по време на гейпарадите, те ги наричат прайд, ние, патриотите, винаги сме излизали против тях, но кметицата на София щедро им дава възможност да се разхождат по София, да демонстрират хомосексуализъм, извратености, да минават край паметника на Левски. Въобще да дефилират в центъра на София и полицията да ги пази. Защото тези са голяма „ценност“.

Тези същите, които правят София прайд, в своите документи са написали ясно, че те настояват тезисите, постановките на Истанбулската конвенция да станат част от българското национално законодателство. Ето ви я връзката. Щом те настояват това да стане част от българското национално законодателство, значи имат нещо предвид, значи наистина след това те предвиждат следващата крачка да бъде приемането на еднополови бракове, приемането на трети пол, четвърти пол, пети пол и т.н., докъдето стигнеш. Всички тези доводи са достатъчни да се убедим, че да се занимаваме сега точно с перверзията, наречена Истанбулска конвенция, е не само излишно, но и вредно за България. Аз ще поддържам тази теза и в Народното събрание, вие я поддържайте сред свои близки и познати, а който иска да подкрепя Истанбулската конвенция, нека излезе и да се защити пред своите избиратели.

 

Коментар на Волен Сидеров по АЛФА ТВ от 16.01.2018 г.