|

Бавария с интерес да инвестира в Софийска област

Инициативата за партньорство е част от политиката на губернатора на Софийска област за създаване на контакти с различни страни

В писмо до губернатора от АТАКА Илиан Тодоров,  Хорст Зеехофер заявява, че ще предложи на колегите си задълбочаване на партньорските отношения

Правителството на провинция Бавария приема с благодарност инициативата за партньорство със Софийска област.

В писмо до областния управител от АТАКА Илиан Тодоров  Хорст Зеехофер – министър, отговарящ за регионалните въпроси в правителството на Бавария, заявява, че ще предложи на колегите си партньорските отношения да продължат и да се развиват на високо ниво.

Инициативата за партньорство е част от политиката на губернатора на  Софийска област за създаване на контакти с различни страни. На фона на засиления инвеститорски интерес от страна на Бавария към страната ни Тодоров от АТАКА ще работи за насърчаване на немските инвестиции в областта.

Чрез инициативата за партньорството Тодоров ще се стреми да насърчава и развива двустранните отношения с Бавария в областта на икономиката и младежката политика, като част от добрите взаимоотношения между правителствата на България и Германия.