|

Волен Сидеров пред ТВ Европа: Симеонов да не мисли за лифта на Цеко, а за доходите на народа!

Цветан Цветанов работи срещу ГЕРБ и Обединени патриоти, разкри Сидеров

Влязохме в управлението, за да повишим стандарта на българите и да възродим икономиката, а не за пързалки и плажове, припомни лидерът на АТАКА

На Валери Симеонов не му е работа да се занимава с парламентарната група. Той е вицепремиер и има достатъчно работа в изпълнителната власт. Ако иска да работи с парламентарната група – да заповяда, да се върне в парламента, да оглави парламентарната група. Аз мога да отида на негово място и всеки да си гледа работата. Това заяви лидерът на АТАКА Волен Сидеров в интервю за телевизия „Европа” в сряда.

Валери Симеонов да не менторства, а да си гледа работата

Той беше категоричен, че ако Симеонов иска да менторства или да бъде човекът, който да казва какво да се случва навсякъде – в парламентарната група, в правителството, в министерствата, не е правилно. „Не е правилен подход. Той беше излъчен от Обединени патриоти като един от двамата вицепремиери. Неговата работа е да координира ресорите, за които е назначен от премиера, и да показва някаква резултатност в тези ресори”, припомни на коалиционния си партньор Сидеров.

„Патриотите влязохме в тази коалиция не за да правим лифтове, пързалки, скиписти и писти за шейнички. Влязохме, за да вдигаме доходите, защото това е нашата основна цел. Влязохме да работим за повишаване стандарта на българите, който продължава да е един от най-ниските”, категоричен беше лидерът на АТАКА. Националистът припомни също, че този приоритет е изрично записан в коалиционното споразумение с ГЕРБ – да се изравни минималната пенсия с линията на бедност, която за т. г. е 321 лева.

„Има още 121 лева разлика. Да работим по това, а не да се грижим откъде ще мине лифтът и откъде офшорната фирма с Георгиус Георгиу от Кипър, назначен да прикрива истинския собственик, на който Борисов му каза името – Цеко. Той е достатъчно богат, за да се грижим ние като патриотична формация да прокарваме закони в негова полза”, възмути се Сидеров.

Да мислим за прехраната на българина

„Колеги в изпълнителната власт, главно към двамата вицепремиери се обръщам, да отклоним поглед от лифтовете, от плажовете, от дискотеките и от пинакотеките и да започнем да мислим за прехраната на българина, за икономиката, за българския бизнес, за българските предприемачи и за това как да се развива българска икономика”, апелира към Симеонов и Каракачанов председателят на ПГ на Обединени патриоти. Той даде и примери с това, че преди години сме произвеждали автобуси, БТР-и, мотопеди и други.

От 2006 г. сме дали на САЩ 4 военни бази без стотинка да плащат, а сега искат да им платим 2 млрд. за бойна авиация. Да ни я подарят вместо наем, иска лидерът на АТАКА

„В момента и иглите ги внасяме от Китай. Да започнем да правим българско производство, да видим как да развием региони като Северозападния. Зимният туризъм е хубаво нещо, само че не може България да се изхранва от ски туризъм или от плажове, в които трябвало или не да има павилиони”, призова лидерът на АТАКА двамата си колеги и най-вече Симеонов.

Каракачанов да поиска САЩ да платят със самолети за US базите

Сидеров също се обърна с предложение към Каракачанов да поиска от американското правителство да ни компенсират с бойни самолети за всичките години, в които не са ни плащали наем за четирите бази, който ползват безвъзмездно в България. „От 2006 г. сме дали на САЩ 4 военни бази без стотинка да плащат – 12 години. В Италия плащат 500 млн. годишно, докато тук не плащат нищо – нула. Срещу това неплащане на нищо да подарят 20 самолета, а не да искат 2 млрд. от измъчения, изстрадан и ограбван български народ”, каза атакистът.

„Когато ходят на преговори, това да казват, а не да се занимават дали има парламентарна група или няма. Има парламентарна група, работи много добре под моето ръководство. Всичко е чудесно. Няма един човек, който да се оплаче там, че нещо не е наред. Напротив. Балансът е налице”, увери Сидеров.

Запитан относно Истанбулската конвенция, лидерът на АТАКА посочи, че основният проводник на документа е Цветан Цветанов. „Той ходи от група на група. Вече е вербувал Воля, хора от ДПС и с патриотите срещна препъникамък, защото аз казах твърдо, че няма да я подкрепим”, разкри председателят на ПГ на патриотите. Той припомни, че е направил и пресконференция, на която е затвърдил партийната позиция, защото Цветанов вече бил подработил лидера на НФСБ и от НФСБ започнаха да се чуват гласове, че се допуска възможност документът да бъде ратифициран. „Ако това стане, напускам като председател. Това ще бъде краят на коалицията. И наистина ще бъде”, твърдо увери Сидеров.

Националистът посочи, че ако Цветанов продължава да упорства да мине тази конвенция, това означава, че той работи срещу правителството на ГЕРБ Обединени патриоти. Това означава, че той е саботьор на това правителство. Това означава, че той може би изпълнява някакви поръчки, които не са ясни, но ще станат ясни. „2 седмици стоя в Щатите, какво го правиха там? Какво може да правиш 2 седмици в САЩ, освен да минеш някакъв специален инструктаж”, предположи лидерът на АТАКА. Той припомни, че Америка е сред страните, които не са ратифицирали документа, но има силно лоби, което ги притиска да го направят. По думите му България продължава да е опитното поле и целта е да бъде напълно разрушено нашето традиционно общество.

Ние сме донор на ЕС

По темата за ЕС Сидеров припомни, че продължаваме да сме донор на Съюза, а той все още ни е голям длъжник за неправомерно затворените блокове 3 и 4 на АЕЦ „Козлодуй”.

За Европредседателството ни той заяви, че не бива да очакваме прекалено много от него, защото е „рутинна процедура” и няма да доведе до революционни промени в ЕС.