|

Николай Александров от АТАКА: Имаме достатъчно закони, не ни трябва Истанбулска конвенция

Около 2 млн. лева струват само центровете за защита, които трябва да изградим във всеки един областен град, посочи патриотът

Документът няма да спре някой да тормози жена си, коментира депутатът

Трябва да погледнем колко ще ни струва, ако приемем Истанбулската конвенция. Около 2 млн. лева струват само центровете за защита, които трябва да изградим във всеки един областен град. До момента имаме 5, още 24 нови трябва да бъдат изградени. Отделно трябва да обучим екипи, които да разпознават въпросния джендър, който отиде и каже, че е малтретиран. Това заяви в ефира на Bulgaria On Air депутатът от АТАКА Николай Александров по повод нашумелия документ.

Патриотът отбеляза още, че има обезщетения, които са записани в текстовете на Истанбулската конвенция. По думите му жените, които са станали жертви на насилие, могат да пледират пред държавата и тя трябва да им изплати обезщетение. „Представете си компактни групи от населението ни, които използват осигурителната ни система, дали не биха се възползвали и от една такава преференция”, попита Александров.

„Ако е нещо добро, което трябва да направим така или иначе, защо не приемаме закони? Не си представям как Истанбулската конвенция ще накара някой изрод да спре да тормози жена си. Това се случва посредством Наказателния кодекс и последващите мерки“, коментира Александров и подчерта, че нямаме ангажимент да ратифицираме документа.

„Ангажиментът се поема от дадени политици, най-вече от Министерството на правосъдието – Екатерина Захариева и Цецка Цачева“, посочи в заключение по темата депутатът от АТАКА.

Припомняме, че от партията на Волен Сидеров от месеци предупреждават колко вредно ще бъде ратифицирането на Истанбулската конвенция. Тя отваря широко вратите за законодателни и конституционни промени, които да легализират еднополовите бракове, трети пол и джендър обучение в училищата.

Само преди няколко седмици Обединени патриоти призоваха коалиционните си партньори от ГЕРБ да изтеглят скандалния документ от Народното събрание, тъй като той е ненужен и опасен за България. От партията на премиера Борисов към момента се вслушаха.

Позицията на Обединени патриоти за скандалната Истанбулска конвенция е категорично ПРОТИВ ратифицирането на документа.