|

Подписка. Изравняването на доходите със Западна Европа да е приоритет за ЕС

По-високи доходи за българите е един от основните приоритети на парламентарната група на Обединени патриоти. Затова и националистите участват в европейската инициатива „Доходен съюз“.

България трябва да събере 12 000 подписа

Инициативата за изравняване на доходите между Източна и Западна Европа, която Обединени патриоти подкрепиха набира все повече популярност. От няколко месеца тече и събирането на подписите, с които да задължим Европейския съюз да изведе като основен свой приоритет изравняването на доходите в страните в Европа, а не да има такова неравенство.

По-високи доходи за българите е един от основните приоритети на парламентарната група на Обединени патриоти. Затова и националистите участват в европейската инициатива „Доходен съюз“.

„Самата инициатива дава и програма как да се изравни заплащането”, коментира Мартон Дьондьоши от унгарската партия „Йоббик“. Той посочи, че за последните 10 години 100 хиляди граждани са напуснали Унгария, а всяко шесто унгарче се ражда извън страната.

От „Йоббик“ търсят причината за това и установяват, че проблемът се корени в ниските доходи.  Те са проблем за цяла Източна и Средна Европа и е пряко свързан с присъединяването към ЕС. Затова неговата партия участва в инициативата „Доходен съюз“.

Общо в 25 държави се събират подписи по начинанието „Доходен съюз“. Подписалите до момента са над 200 хиляди. България трябва да събере 12 хиляди подписа.

Припомняме, че през септември Обединени патриоти се присъединиха към него и бяха домакини на среща, която трябва да повдигне въпроса за двойните стандарти в ЕС и да провокира референдум в Съюза.

„Поздравявам ви, че поставяте тема, за която ние се борим години наред. 10 пъти е разликата в заплащането между някои европейски държави и България. Имате съдействието на нашата парламентарна група”, заяви тогава лидерът на АТАКА и председател на ПГ на Обединени патриоти Волен Сидеров пред гостите и инициатори.