|

Гей лобито пак натиска всички в ЕС да ратифицират Истанбулската конвенция

Само седмица след като АТАКА спря Конвенцията, ЕП натиска всички държави в съюза да я приемат

Европейската комисия и Европейският парламент призоваха държавите-членки на Европейския съюз, които все още не са ратифицирали Истанбулската конвенция, да го направят колкото се може по-скоро. Това стана в понеделник по време на дебат в ЕП в Страсбург.

Призивът на евробюрократите идва седмица след като премиерът Борисов изтегли скандалния документ от българското НС. До това действие на премиера доведе категоричният отказ на АТАКА и Обединени патриоти да подкрепят ратификацията на конвенцията при евентуално гласуване в пленарна зала.

Според европейските социалисти документът не е идеология, а опит за защита на жените от насилие. Тук лъсва демагогията на соцлидерката Корнелия Нинова, която се опита да създаде впечатлението, че от БСП стоят твърдо срещу конвенцията. Безумно твърдение на фона на позицията на европейските началници на Нинова.

Основен стълб в политическото противопоставяне срещу скандалната Истанбулска конвенция у нас бе лидерът на АТАКА Волен Сидеров, който даде ясно да се разбере, че евентуално приемане на текстовете на документа у нас би довело до сериозни сътресения в управляващата коалиция ГЕРБ и Обединени патриоти.