|

Граждани към Патриотите: Вие сте надеждата ни за промени при неизбежната отбрана

2000 подписа от граждани с искане за промени в Наказателния кодекс и частта му за неизбежната отбрана внесоха организации в Народното събрание. Те бяха приети от групата на Обединени патриоти.

„Виждаме рядък случай, обществените организации да работят в ползу роду. В случая се разбрахме и по много други въпроси за наказателните репресии и Наказателния закон, бяха дадени ценни идеи за общата превенция. Решихме да поддържаме непрекъснат контакт във връзка с промяна в законодателството”, посочи Павел Шопов от „Атака“.

Гражданите смятат, че в обхвата на неизбежната отбрана трябва да бъдат описани всички места, където би могло да се влезе, включително вилни имоти, стопански постройки, леки автомобили. „Ние ще приемем техните предложения, поемаме ангажимента Обединените патриоти да поддържаме тази тема и да сме ѝ мотор, за да не я оставим да се забута”, посочи депутатът Искрен Веселинов след срещата с представители на Съюза на частните детективи и сдружение „Велика България“.

„Смятаме, че трябва да има читав закон за разширяване правото на неизбежната охрана и да може човек да защити здравето, честта и живота си”, допълни той.