|

Николай Александров, АТАКА: Сидеров предлага България да е незаобиколим фактор в ЧЕЗ

Това, което ние от АТАКА сме предлагали винаги е било енергетиката да бъде в държавни ръце, категоричен бе депутатът

С печалбите от дружеството ще развиваме държавата, посочи депутатът

Волен Сидеров изрази много ясно предложение – поне 34% от ЧЕЗ да бъдат държавни. Ако България притежава 34% – 33% ще останат за г-жа Върбакова, 33% остават за всички други акционери. Това означава, че най-големият акционер в ЧЕЗ – България ще бъде държавата и тя ще е незаобиколим фактор при взимането на важни решения в енергетиката. Това коментира в ефира на телевизия „Bulgaria On Air” народният представител от АТАКА Николай Александров.

„Това, което ние от АТАКА сме предлагали винаги е било енергетиката да бъде в държавни ръце. Нашите предложения в момента не са нещо по-различно”, допълни депутатът.

Той припомни, че още от създаването на партията на Сидеров, основна точка е развалянето на концесионните договори с ЕРП-тата и допълни, че тази тема е спечелила много привърженици на политическата формация.

По думите на Александров, предложението на патриотите е държавата освен рефер, да бъде и полеви играч. „Ако това дружество печели и определено то е печелившо, защо държавата да не може да го управлява и да не може да има активи в него и следователно да печели. Чрез печалбите, които държавата ще прибере, ние ще можем да създаваме инфраструктура, ще можем да развиваме България”, подчерта депутатът от АТАКА.