|

Победа! Сидеров и АТАКА спряха Истанбулската конвенция

Огромен успех за партия АТАКА и в частност на лидера й Волен Сидеров. Министър-председателят Бойко Борисов спази обещанието си и обяви преди заседанието на Министерски съвет в сряда, че правителството оттегля решението за ратификация на скандалната Истанбулска конвенция.

„Ние сме правителство, избирано от народа неведнъж и сме длъжни да се съобразим с това, което народът иска”, заяви министър-председателят.

Успехът на националистите е значим, защото това се случва само няколко седмици след като Волен Сидеров заяви категорично, че приемането на подобен документ би било не само вредно за християнските ценности у нас и морала, но и би разклатило сериозно управляващата коалиция. Дори лидерът на АТАКА беше категоричен, че правителството ще падне от власт, ако скандалният документ бъде ратифициран.

„Ние се обръщаме аргументирано и с призив към партия ГЕРБ да изтегли конвенцията, да не я вкарва в парламента за ратификация поради редица несъответствия и законови нарушения при нейното подписване”, заяви лидерът на АТАКА Волен Сидеров на нарочна пресконференция в парламента през януари.

Ултиматумът на Сидеров тогава дойде ден след като народният представител от „Обединени патриоти“ от квотата на НФСБ Борис Ячев колебливо заяви, че патриотите биха подкрепили конвенцията при неин нов и по-различен превод.

За радост на огромната част от българското общество думите на Ячев се оказаха или криворазбрани от медиите или несинхонизирани с ръководството на Парламентарната група на патриотите.

Актът на премиера Борисов за изтегляне на Истанбулската конвенция говори сам по себе си за значимата роля на Сидеров и АТАКА в политическия и обществен живот у нас. Благодарение на тях ратификация на скандалната конвенция в българския парламент няма да има.

Победата на Сидеров и АТАКА е още по-значима на фона на обществените нагласи, като се има предвид огромното обществено несъгласие по въпроса за евентуалното ратифициране на скандалния документ. Чрез оттеглянето на Истанбулската конвенция гласът на народа беше чут, а проводникът на обществения интерес бяха патриотите, водени от Волен Сидеров.

Огромната роля на Волен Сидеров и партия АТАКА не остана незабелязана от видни интелектуалци и общественици с изявена гражданска позиция. Световноизвестният пианист акад. проф. Атанас Куртев се включи на живо в АЛФА ТВ, за да поздрави Сидеров за успеха и да му благодари за основния му принос за оттеглянето на решението за ратификация на скандалната Истанбулска конвенция.

 

 

Длъжни сме да се съобразим с това, което народът иска, заяви премиерът Борисов като съобщи официалното изтегляне на Истанбулската конвенция от НС

Правителството оттегли скандалния документ от НС

Министерският съвет взе решение за оттегляне на законопроекта за ратификация на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие, по позната като Истанбулската конвенция. Това стана ясно от думите на премиера Бойко Борисов преди правителственото заседание в сряда.

Мотивите са, че с искане от 8 февруари 2018 г. на седемдесет и пет народни представители от 44-тото Народно събрание, на основание чл.149, ал.1, т.4 от Конституцията на Република България, е сезиран Конституционният съд за произнасяне за съответствие на сключената от Република България Конвенция с Конституцията, преди ратификацията й. Въз основа на искането е образувано конституционно дело № 3 от 2018 г., по което към настоящия момент Конституционният съд не е постановил решение.

 

Църквата и народът скочиха срещу ратификацията

Истанбулската конвенция поражда тревога за бъдещето на европейската християнска цивилизация, защото тя съдържа ново разбиране за човека – човекът като самовластен господар, човекът без Бога, който следва своите желания и страсти до такава степен, че може да самоопредели дори и пола си.

Това разбиране отваря широко вратите към морален разпад, който неизбежно води до психофизическото унищожение на човека – до „втората смърт”, която е духовната смърт. То е диаметрално противоположно на нашата вяра!… Няма здравомислещ Христов човек, който да не одобрява борбата срещу насилието въобще, още повече срещу насилието над жени!

В официалния текст на Конвенцията на английски език – навсякъде, където се говори за „социален пол”, се използва терминът „джендър”. В този текст понятието „джендър” е категорично разграничено от понятието „пол” като ново, различно понятие, непознато на българския правен ред. Тези понятия се използват с цел превръщането в държавни политики на една идеология, която отрича, че човекът съществува като мъж или жена

Регламентите на конвенцията, свързани с въвеждането на обучение за нестереотипните роли на пола „в официалните учебни програми и на всички образователни равнища” са насочени срещу установения от Бога брачен съюз между мъжа и жената.

Това е само част от позицията, която Българската православна църква изрази и връчи на председателят на Народното събрание.

Не само Църквата, а всички вероизповедания в страната и стотици граждани изказаха отрицателната си позиция по време на обществено обсъждане в Софийския университет.

Отделно всички социологически агенции отчетоха в изследванията си по темата, че над 80% от българите са против приемането на толкова скандален документ.