|

Сидеров-младши присъства на светата литургия по случай Освобождението ни

Божествената съборна света литургия, отслужена от българския патриарх Неофит и руския патриарх Кирил в патриаршеската катедрала „Св. Александър Невски” в София. Съборната литургия олицетворява единството на православието. Заедно със съпругата ми Деница Сидерова и сина ми Волен бяхме сред вярващите, които се помолиха заедно с двамата патриарси. Божествената литургия бе по повод 140-тата годишнината от Освобождението на България от турско робство.

Това написа лидерът на АТАКА Волен Сидеров в профила си в Instagram и публикува няколко снимки със семейството си.

След отслужването на литургията, патриотът коментира пред АЛФА ТВ, че ние трябва да благодарим два пъти на Русия – „и за възраждането си като народ, и за това, че са възстановили достойнството на българската патриаршия”.

По думите му Божествената съборна света литургия е прецедент, тъй като досега двамата патриарси не са отслужвали заедно.

„Възраждането на Патриаршията ни става благодарение на руската църква през 1953 година. До тогава България е била екзархия. Чак при „лошия” комунизъм се възражда достойнството на Българската патриаршия”, коментира Сидеров.