|

АТАКА предложи възстановка на Освобождението, плевенските общинари против

Подобно зрелищно и мащабно мероприятие ще доведе туристически поток в Плевен от цялата страна, мотивира се Адриан Асенов от АТАКА

Общинският съветник от АТАКА в Плевен Адриан Асенов предложи в календара на културните събития в града да бъде включена и възстановка на Освобождението от турско робство. Общината, командвана от реформатора Георг Спартански прахосва десетки хиляди левове за безсмислени мероприятия като фестивал на китарата, например, но за отбелязване на това знаково събитие, каквото е освобождението на Плевен пари не се предвиждат.

„Това събитие е било и преломния момент във войната. Смятам, че при добра разгласа подобно зрелищно и мащабно мероприятие ще доведе туристически поток в Плевен от цялата страна, а и от околността не на последно място”, мотивира се атакистът и допълни, че до този ефект водят възстановки в други градове на България.

Вместо разбиране от общинските съветници, неочаквано Асенов се сблъска със злостната съпротива от евроатлантическите партии. В крайна сметка се оказа, че фестивала на китарата е по-важен от освобождението на Плевен и България от турско робство.