|

Волен на рождения си ден: Откакто се роди Волен-младши си пожелавам да съм жив и на крака, докато израсне и стане мъж

снимка: архив

Най-важните хора за мен са съпругата ми Деница и синът ни, посочва Сидеров

Откакто се роди Волен-младши си пожелавам да съм жив и на крака, докато израсне и стане мъж. Да станеш баща за първи път на тия години наистина обръща мислите ти. Това си пожела за рождения ден лидерът на АТАКА Волен Сидеров, който на 19 април навърши 62 години.

На въпрос каква е била за него изминалата година, рожденикът отговаря кратко: „По-спокойна от други години”.

„Всъщност, като тегля чертата, откакто основах партия АТАКА и съм директно в политиката нямам спокойна година. Няма друг български политик, който е преживял и надживял толкова удари по себе си. Формирането на коалицията „Обединени патриоти” и влизането в управлението бяха съвсем нов момент за мен. Знам, че тези действия не се приемат еднозначно от разни хора, но през всички тези бойни години се убедих, че угодия няма. Един иска да си радикален, друг вика – много си краен. Вероятно истината е в баланса.В личен план благодаря на Бога, че имам разбираща ме жена и прекрасен син”, допълва партийният лидер.

Сидеров разкрива, че пише нова книга за български художници. „Книгата е предназначена за младите и ще бъде нестандартна като текст и представяне на творците. Идеята ми е да се чете леко, да бъде забавна игра за читателя и в същото време да научава полезна информация за културната ни история”, подчертава председателят на ПГ на Обединени патриоти. По думите му ще представи малко известни или неизвестни факти за нашите таланти от трако-българско време досега по един увлекателен за младите начин. „Мисля да направя и филмов вариант на книгата за нашата телевизия АЛФА”, развива идеята си Сидеров.

Той обмисля и разширено издание на последната му книга „Волен – живот напук”, която издаде за миналия си рожден ден. „Исках да мога да раздавам на гостите си нещо, което да им напомня за мен и да им представя непознатите ми страни. В тази книжка има освен стари текстове от дисидентските години, също така пародийни стихове, но и сериозни. Има снимки от младостта ми, които много хора не са виждали”, припомня Волен. „Мога да правя всяка година по един том – ще надмина Ленин”, шегува се патриотът.

За най-важни хора в живота си Сидеров посочва семейството му – Деница и Волен-младши. „Роднините ми по пряка линия са покойници, преди 2 години загубих и брат си. Той беше 4 години по-възрастен и му дължа много като мой пример в живота. Деница също остана без родители. Сега синът ни е единственият продължител на фамилията Сидеров по мъжка линия. В обществената си работа като политик и шеф на медия, съм заобиколен от млади и много предани хора. Опитвам се да направя школа от всичко това. Който е работил с мен, иска да се върне, ако нещо ни е разделило. Дори тези, които ме предадоха”, отговаря Сидеров.

За хубавите и лошите моменти в живота му, той отбелязва раждането на сина му и загубата на баща му.

„В любовта не се вярва, тя се изживява. Който не е бил влюбен, не е нормален човек”, споделя разбиранията си Сидеров.

На въпрос дали вярва в съдбата, в това че на всеки е предопределено как да развие живота си и дали е усещал намесата й при него, Сидеров посочва, че всички сме създадени със свободна воля и от нашите мисли и действия зависи съдбата ни. „От момента на кръщенето ни имаме и ангел-пазител, но за съжаление той не може винаги да ни предпази от глупостите, които вършим”, допълва отговора си той.

Сидеров е на мнение, че с възрастта човек не се променя. „Побеляването и бръчките не са промяна. Имам предвид душивно-мисловната част от човека. Тя при повечето хора остава същата и на старини, въпреки уроците на живота”, подчертава лидерът на АТАКА. „Духът, а не тялото са определящи”, заключва рожденикът.