|

Губернатор от АТАКА на посещение в Япония договаря сътрудничество между Софийска област и префектура Хокайдо

По време на срещата бяха обсъдени и набелязани конкретни области на взаимно сътрудничество, които ще залегнат в споразумението между двата региона

Губернаторът на Софийска област от квотата на АТАКА Илиан Тодоров е на посещение в Япония, където беше посрещнат официално в Сапоро от вицегубернатора на префектура Хокайдо Ясухиро Суджи.

Визитата на Тодоров в префектура Хокайдо е по повод сключване на споразумение за сътрудничество между двата региона. В негова чест вицегубернаторът на Хокайдо даде официална вечеря.

Областният управител от АТАКА предизвика огромен интерес у домакините с познанията си за Япония и остров Хокайдо. По време на срещата бяха обсъдени и набелязани конкретни области на взаимно сътрудничество, които ще залегнат в споразумението между двата региона.

Вицегубернаторът на остров Хокайдо благодари на Тодоров за визитата и проявения интерес и прояви желание да посети България.

В следващите дни Тодоров ще се срещне с губернатора на Хокайдо, кмета на Сапоро, посланика ни в Япония и патриарха на японската православна църква.