|

Илиан Тодоров кани губернатора на Осло за сключване на споразумение за сътрудничество

Тодоров предлага сътрудничеството да е в областта на икономиката, инвестициите, социалните дейности, културата, борба с корупционните практики на местно ниво, околната среда

Губернаторът на Софийска област от АТАКА Илиан Тодоров покани колегата си Нилс Оге Йегстад от област Акешхус – Кралство Норвегия за сключване на споразумение на сътрудничество между двата региона. Регион Акешхус обхваща столицата Осло.

Тодоров предлага сътрудничеството да е в областта на икономиката, инвестициите, социалните дейности, културата, борба с корупционните практики на местно ниво, околната среда.

Повече от 10 години България е бенефициент по Норвежкия финансов механизъм и Финансовите механизми на Европейското икономическо пространство. Страната ни е сред държавите с най-голямо  финансиране.

Подкрепа за гражданския сектор, околната среда, правосъдие и вътрешни работи, в сектора на човешкото и социално развитие, културата, които Норвежката страна оказва са добра основа за успешно сътрудничество и на регионално ниво.

Поканата за сключване на споразумение за сътрудничество между Софийска област и област Акешхус е част от последователните усилия на областния управител Илиан Тодоров за привличане на инвестиции и издигане на икономическото, социално и културно равнище на областта.