|

Иранският посланик покани Сидеров на официална визита в Техеран

Посланик Дотаги подчерта, че срещата с лидера на АТАКА се осъществява в момент, в който двете страни са в изключително добри взаимоотношения

Лидерът на АТАКА Волен Сидеров се срещна с посланика на Иран в България н. пр. Хасан Дотаги в сряда. В началото на разговора дипломатът изрази радостта си, че се среща лично с човек като Сидеров, който повече от 10 години има сериозно влияние върху политическия живот на България.

Посланикът на Иран подари на Сидеров традиционна ръчно изработена купа от фин порцелан, която представя персийското приложно изкуство. Посланик Дотаги подчерта, че срещата с лидера на АТАКА се осъществява в момент, в който двете страни са в изключително добри взаимоотношения.

„Миналата година имаше срещи между президентите ни, както и бяха осъществени над 23 делегации между двете държави. Имаме повече от 20% увеличение на стокообмена”, подчерта Дотаги.

Сидеров информира, че през месец май икономическият министър от квотата на АТАКА ще заведе на посещение бизнес делегация в Иран.

„Посещението на министъра ви ще бъде върховна точка в търговските ни отношения в последните години. Това ще доведе до скок в отношенията ни. Ще бъдат подписани и няколко меморандума”, отвърна Дотаги. „Сигурен съм в успеха на това посещение”, убеден е Сидеров.

Посланик Дотаги покани лидерът на АТАКА да се включи в предстоящата визита и да посети Иран. „Това е ценна възможност за нас. Ще бъде създадена възможност да имате срещи на парламентарно ниво”, уточни дипломатът. Сидеров благодари за поканата и изрази надежда да може да бъде осъществена.