|

Кандидат за кмет от АТАКА оглави болницата в Ботевград

Д-р Пламен Китанов (вдясно), получи грамота и сребърен почетен плакет за висок професионализъм и активна дейност в утвърждаване на авторитета на лекарския съюз

Лекарският съюз го удостои с награда

Общинската болница в Ботевград има нов ръководител. Това е бившият кандидат за кмет на Своге от АТАКА д-р Пламен Китанов. В сградата на болницата д-р Китанов поздрави своите колеги с празника на здравния работник и получи награда за принос в утвърждаване на авторитета на Лекарския съюз.

Временно изпълняващият длъжността управител на МБАЛ Ботевград – д-р Пламен Китанов, получи грамота и сребърен почетен плакет за висок професионализъм и активна дейност в утвърждаване на авторитета на Лекарския съюз. Отличието му бе връчено официално миналата седмица от д-р Валентин Пеев – председател на Управителния съвет на Районна лекарска колегия – София област.

Награждаването стана в залата на МБАЛ Ботевград, в присъствието на целия персонал на лечебното заведение, общинското ръководство и граждани, които познават д-р Китанов.

„Наградата ми не е свързана толкова с медицината, а по-скоро с това, което съм направил за развитието на здравеопазването и повишаване авторитета на лекарския съюз на територията на Софийска област. Направих всичко възможно като експерт да подобря комуникацията между лекар и пациент. Това ще доведе до усещането, че получаваме по-добра услуга”, заяви пред АЛФА ТВ д-р Китанов.

Във време, в което Общински болници една по една затварят врати, а пациентите са изправени пред угрозата да останат без здравна помощ, попитахме д-р Пламен Китанов какви са перспективите за развитие на общинската болница в Ботевград и неговите лични амбиции като административен ръководител.

„Идеята ми е тази болница да стане най-добрата в Софийска област. Имам уверенията на кмета на общината и на местния парламент, че ще направят каквото е необходимо, за да се реновира болницата. Амбицията ми е, съвместно с персонала, като повишим приходите да ремонтираме цялото здравно заведение”, допълни той.