|

Общински съветник от АТАКА към кмета на Плевен: Защо не привличате руски туристи и да вкарвате пари в бюджета?

Плевенската Панорама

Кметът Георг Спартански отчете нулев туризъм в община Плевен. Един от най-знаковите български градове, градът на руската бойна слава и на Панорамата и десетките културно-исторически обекти не е направил почти нищо за развитие на туризма и по тази причина туристи там не стъпват.

Плевенският кмет – реформаторът Спартански, без притеснения призна, че и той не е направил нищо особено по въпроса. Конкретна стратегия по въпроса изрази единствено общинският съветник от АТАКА Адриан Асенов.

Паркът „В. Н. Лавров”, където има десетки паметници на руски войни, отдали живота си за свободата на България

„В момента перспектива за руския туризъм в Плевен няма, а имаме традиции. По 2 млн. лв. приходи от туризъм на година са влизали в общинския бюджет. В момента нямаме позиция по тази тема”, констатира местният парламентарист от АТАКА. Той попита и какво прави община Плевен, за да привлича руските туристи. „По какъв начин община Плевен е рекламирана? Ние сме побратимени с руски градове. В същата група могат да бъдат сложени и румънците, защото това е едно бойно кръщение за тяхната армия. Трябва да използваме потенциала си на град на руската бойна слава”, призова Асенов. Кметът и неговата администрация трябва да изградят план, по който да се действа за връщане на руския туристически поток. „Това е основен момент в нашата община”, заключи атакистът.