|

Светлозар Лазаров: „Десните“ опитват да се легитимират на гърба на АТАКА

Рейтингът на партия АТАКА се вдига и върви във възходяща линия от гледна точка на социологическите проучванията, коментира националният координатор на партията

Рейтингът на партия АТАКА се вдига и върви във възходяща линия от гледна точка на социологическите проучванията. Това заяви в предаването „На жълтите павета“ по АЛФА ТВ националният координатор на политическата формация Светлозар Лазаров във вторник.

Според него това е причината за исканата оставка на зам.-председателя на Народното събрание Явор Нотев от страна на ДБГ. „По този начин десните партии се опитват на гърба на АТАКА да се легитимират политически“, добави още Лазаров.

По думите му избирателят на АТАКА може да бъде удовлетворен, че идеологията и последователността на партията, включително и при участието й във властта, остава непроменена. В момента това е най-големият шок и ужас за всички недоброжелатели на партията”, коментира още Лазоров.

Той коментира и изказването на бившият министър-председател Иван Костов, които неволно призна колко важно е участието на патриотите в управлението на България.

„Г-н Костов е бил премиер на България, апаратчик е, интелигентен човек, наясно е с процесите в политическия живот. Само не ми е ясно как може да говори за политиката АКО. Нека говорим с факти – не е приета Истанбулската конвенция и причината е АТАКА, която беше подкрепена от ВМРО, с риск и падане на правителството; не са изгонени руски дипломати, пак благодарение на АТАКА”, мотивира се националният координатор на партията.