|

Старите църкви в Ямбол се нуждаят от ремонт

Старите православни църкви в Ямбол се нуждаят от неотложни ремонти. Необходими са доста средства за укрепването и поддръжката на трите храма, всеки от тях с повече от стогодишна история.

Спешен ремонт на покрива трябва да започне до дни в църквата „Свети Николай Чудотворец“ в центъра на Ямбол. Това е храмът, който и до момента събира най-много миряни от града, особено по големите християнски празници.

„Стана колко пъти протича и все уж помагаме, стотинки събираме, ама и ние нямаме, трябва повече. Държавата май не мисли за църквата и никой не е дошъл да каже тука покрива пада, трябва да се уреди, нищо не се направи за храма“, казва Сийка Александрова

„Трябва да се отпуснат някакви пари. Ние християните, колкото можем даваме. Не знам дава ли достатъчно пари държавата, за да се направят, малко отпуска явно“, допълва Васка Василева.

Общината отпусна за ремонта на „Свети Николай Чудотворец“ 50 хил. лв., но тези средства ще стигнат само за възстановяване и укрепване на покрива.

Припомняме, че лидерът на АТАКА Волен Сидеров нееднократно е дарявал средства имено на този храм, за да бъдат извършени належащи ремонти.