|

Волен-младши вече знае азбуката и брои до 10

Мисля си, че се развива по-бързо от обичайното за тази възраст. Всеки ден ме изненадва с някакви изречения, разказва Сидеров

Eдва на две години и половина Волен-младши познава буквите от азбуката и вече може да брои до десет. „Мисля си, че се развива по-бързо от обичайното за тази възраст. Какво ще стане занапред, вече не знам. Моля се да съм жив и здрав и на крака, докато израсне. Много е важно да съм до него в годините, когато порасне и започне да разсъждава. Да съм до него и да започнем да учим различни неща. Да четем и да го насочвам. Тогава вече ще бъде по-важно моето присъствие. Сега все още мама е по-важна и по-сигурна. Тя все още му е основната опора”, разказа пред в. „24 часа” лидерът на АТАКА Волен Сидеров.

Умно, енергично и интелигентно дете. Така го определят всички, които вече са имали досег с малкия Волен. За крехката си възраст той може да се представя с трите си имена и да прави сложни изречения, което удивлява близки и роднини на семейството.

„Всеки ден ме изненадва с някакви изречения, които понякога не знам откъде точно идват. Невероятен е в това отношение. Сега например е на фаза да започва изреченията с „но” – „Но, мамо, къде ми е Чейз” (фигурка на кученце от анимационен филм), „Но, татко, какво ми носиш”, споделя Сидеров.

Волен-младши вече изнесъл в мола и първата си публична реч. Без никой да го кара, докато си играел в детския кът, се качил на най-високото място на площадката за игри. Приветствал хората, отваряйки ръцете си към тях, и тържествено заявил – „Здравейте, хора”.

Следобедният сън обаче не е сред любимите му неща. Предпочита да отдаде това време на игри. Сам измисля каква ще бъде играта и сюжетът.

Както всяко дете и той прекарва време пред телевизора, за да гледа детски филмчета. Интересни са му обаче и игралните филми, но не харесва сцените на насилие.

Свикнал е баща му да пътува често. Мъчно му е, но до него винаги е Деница, която да го прегърне и да го успокои. Тя държи обаче малкият Волен да знае, че татко му е в командировка или на работа, но и че скоро ще се върне.

Пропуснатото време двамата с баща му наваксват с различни игри и разходки. Обичат да играят и с рими.

Освен за да му предаде знанията си за живота, баща му го чака да порасне, за да започне и с физическите тренировки. Още на шест години родителите на Сидеров старши го записват на спортна гимнастика. Затова за него е важно да научи и малкия на дисциплината, която само спортът може да даде.