|

Светлозар Лазаров: АТАКА трябва да удари по масата за 300 лева пенсии

Нито ГЕРБ, нито БСП имат интерес от силен патриотичен център в нашата политика, категоричен е националният координатор на партията

Когато си обещал 300 лв. пенсии, трябва да удариш по масата и да отстояваш обещанието си. Нека не забравяме защо влязохме във властта – обещахме 300 лв. пенсия на хората. Това заяви националният координатор на АТАКА Светлозар Лазаров в предаването „На жълтите павета” по АЛФА ТВ.

Според него след една година управление на кабинета на ГЕРБ и Обединени патриоти и въпреки увеличението на заплатите на учителите, и в сектор „Сигурност“ все още не е направено достатъчно по отношение на контрола върху Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР). „Трябва да се преразгледа цялостната политика на тази комисия, а не само да я товарят с функции. Да направим една оценка как изпълнява сегашните си функции. Да проверим дали се извършва реален контрол върху разходите, които ЕРП-тата декларират пред комисията. И ако се извършва, то как се прави това – с какви способи и по какви технологии“, мотивира се Лазаров.

Той беше категоричен, че пенсиите, доходите, цената на тока и водата са жизненоважни неща за оцеляването на голяма част от българското население.

Той беше категоричен, че пенсиите, доходите, цената на тока и водата са жизненоважни неща за оцеляването на голяма част от българското население

Лазаров коментира и политическите скандали от седмицата, свързани със срещите на двамата вицепремиери от квотата на „Обединени патриоти“ Красимир Каракачанов и Валери Симеонов с председателя на БСП Корнелия Нинова. „Когато участваш в една коалиция и определено управление, трябва да има известна доза джентълменство, колкото и да е дефицитно то за българската политика. В случая нормалният подход би бил следният: Когато има законопроекти и виждания за конкретни политики, да се обсъдят в малката коалиция. На следващ етап да се обсъдят в голямата коалиция и с носителите на отговорността за това управление. Нито аз, нито Волен Сидеров, нито АТАКА сме сложили Борисов на власт, направи го българският народ. Това е изборът на народа и ние се съобразяваме с него“, обясни Лазаров и допълни: „Аз съм един от малкото хора, които са работили и с БСП, и с ГЕРБ. БСП ме назначи в МВР, а Борисов ме махна оттам. В крайна сметка обаче, сега животът ни събра. Затова най-коректното е всички тези въпроси да се обсъждат в коалицията“, категоричен е атакистът. Според него начинът, по който са организирани и проведени срещите на Каракачанов и Симеонов с Корнелия Нинова дават основание на опозицията да говори за пукнатини в управлението. „Аз самият се учудвам, че Нинова много меко се възползва от ситуацията“, смята националният координатор на АТАКА.

Според него „нито ГЕРБ, нито БСП имат интерес от силен патриотичен център, защото така ще се увеличи относителната тежест на патриотите в управлението“. „За мен е добре, че този формат съществува. Втората стъпка е патриотичният блок да бъде запазен и, дай Боже, да бъде надграден, за да се чува по-ясно гласът на народа. Раздробени и разпиляни патриоти – това е само в интерес на големите партии като ГЕРБ и БСП, които да си прехвърлят топката от единия край в другия. А ние да гледаме отстрани как си играят тенис на маса и как минава топчето“, обобщи Лазаров.

Той заведе български ветерани на Парада на победата в Москва и ги качи на трибуните на официалните гости за пръв път след 1989 г. „Нашите ветерани са се сражавали за България, но и за коалицията, която победи хитлеризма и фашизма. За съжаление, през последните години ролята и на нашите войници, и на руснаците в борбата срещу хитлеризма и фашизма беше зачеркната или забравена. Подценява се и това, което са направили тези хора рискувайки живота си, за да има днес България, такава каквато е. И за да можем ние да се гордеем с Родината си. Ние направихме тази инициатива, за да върнем българските войни, българските ветерани и военнослужещи там, където им е мястото – в елита на българското общество. Защото у нас както състоянието на армията, така и отношението на обществото към нея, не е добро. Ние трябва да помислим и за социалното положение на тези хора, които за съжаление вече не са много“, разказа Светлозар Лазаров.