|

Сидеров от Атон: Кабинетът на ГЕРБ и Патриотите поддържа устоите на Църквата

Лидерът на АТАКА и премиерът Борисов разгледаха светата ни обител в Атон

Лидерът на АТАКА беше там по покана на игумена на манастира ни

На връх Гергьовден лидерът на АТАКА Волен Сидеров, заедно с премиера Бойко Борисов и правителствена делегация посети Атон. По време на визитата той участва в гергьовденска литургия и литийно шествие в ремонтирания манастир „Св. вмч. Георги Зограф“.

Сидеров беше част от правителствената делегация, посетила манастира „Св. вмч. Георги Зограф“

Припомняме, че през декември миналата година правителството отпусна 940 000 лв. за довършителни ремонтни дейности в южното крило на Зографския манастир. „Радвам се, че заедно успяваме да помогнем за опазването на българската православна вяра и традиции. Пожелавам най-вече здраве на духовниците, които са главните крепители на християнската вяра днес”, написа във фейсбук профила си Сидеров. Той е благодарен, че е имал възможността да присъства на традиционния храмов празник на монашеския полуостров. Партийният лидер беше там по покана на игумена на манастира Амвроси.

Заедно с българската делегация Сидеров проведе и среща с духовното ръководство на Света гора в Карея. Протос Христофор подчерта, че е впечатлен от грижите, които кабинетът полага за Зографската света обител. „Радвам се, че именно нашият кабинет поддържа устоите на Българската православна църква, защото нашата вяра е това, което ни съхранява и запазва като народ”, написа в заключение лидерът на АТАКА.