|

Тодоров от АТАКА търси инвеститори и в Казахстан

Избастин подчерта пред Тодоров, че неговата държава има интерес да се развиват икономическите и културни взаимоотношения с България

Посланик Избастин обеща съдействие на областния управител

Областният управител на Софийска област Илиан Тодоров и посланикът на Република Казахстан Н.Пр. Темиртай Избастин се срещнаха и разговаряха за бъдещо сътрудничество и подписване на споразумение между област Алмати и Софийска област.

Казахстанският посланик заяви, че ще съдейства за подписване на споразумението и подчерта, че област Алмати, подобно на Софийска област е най-голямата в Казахстан.

Избастин подчерта, че неговата държава има интерес да се развиват икономическите и културни взаимоотношения между страните ни.

Тодоров заяви, че с подписване на споразумение за сътрудничество между двата региона ще се укрепят взаимоотношенията между България и Казахстан.

Областният управител от АТАКА беше категоричен, че културният обмен ще е добро начало на междурегионалните връзки и покани деца от Казахстан да гостуват във вилата на областната администрация.

Посланик Избастин подари на Тодоров книга със забележителностите на Казахстан, а като подарък получи плакет на Софийска област.