|

Сидеров: Защо САЩ не ни подарят самолети?

Не трябва да се използват такива случаи за искане на оставки, коментира председателят на ПГ на Обединени патриоти

12 години ползват 4 бази безплатно у нас, припомни патриотът

Трагедията със загиналите пилоти не трябва да се политизира. Това заяви в кулоарите на Народното събрание лидерът на АТАКА и председател на ПГ на Обединени патриоти Волен Сидеров. Повод за изказването му е искането на Веселин Марешки за оставка на военния министър Красимир Каракачанов.

„Не трябва да се използват такива случаи за искане на оставки. Предполагам, че не е проблем Каракачанов да си подаде оставката, но ние сме в коалиция, излъчили сме двама вицепремиери и всяка една оставка вече означава разтурване и на голямата коалиция с ГЕРБ, управляващата коалиция. Така, че ако това цели г-н Марешки, той трябва да каже следващото. След А да каже и Б – иска нови избори, разчита, че ще вземе 120 депутати и ще управлява или пък ще бъде с 50 човека група”, коментира възможностите Сидеров. Той не пропусна да припомни и това, че според социолози предсрочни избори няма да променят политическата картина. Отделно и същите тези изследвания на общественото мнение отреждат място извън парламента на партията на Марешки.

Както виждате, проучванията, социологията показва, че промяна в политическата картина няма никаква. Така, че предполагам, че

„Това е един от поредните опити на г-н Марешки да привлече вниманието към себе си”, предположи лидерът на АТАКА.

Председателят на ПГ на Обединени патриоти припомни, че разтушаването на Българската армия и унищожаването на огромна част от военната техника беше направено под натиск отвън. „Аз бях свидетел на това нещо, като журналист присъствах, когато рязаха ракетите, установките, които ние имахме. Те бяха руски, съветски, обаче бяха единственото ни мощно, истинско сериозно защитно оръжие, от което се страхуваха. Американците ни караха да го нарежем”, допълни той.

„През всички тези десетилетия аз не чух политическо мнение. Сега, изведнъж – дай оставка, защото там този хеликоптер или тази машина е остаряла. Ами как няма да остарее, като толкова години нищо не е правено”, възмути се националистът. По думите му САЩ, вместо да карат да си купуваме техника от тях, трябва да ни я подарят като наем за базите, които ползват у нас от 2006 г. насам.