|

След намесата на губернатор от АТАКА увеличиха болничните легла и преразпределят полицаите в Софийска област

Тодоров, министърът на вътрешните работи Валентин Радев, главният комисар Младен Маринов, директорът на ГД „Национална полиция“ Христо Терзийски и директорът на ОД на МВР- Софийска област Георги Григоров се срещнаха с кметовете на населените места в община Ботевград

Увеличиха броят на болничните легла в Софийска област след намесата на областния управител Илиан Тодоров. Увеличението е спрямо предложения Проект за здравна карта на областта – 2018.

В публикуваната областна здравна карта интензивните легла са увеличени с 5 бр, терапевтичните – с 10 бр., хирургичните – с 40 бр, а леглата за рехабилитация са с 5 бр. повече спрямо предвидените в Проекта за здравна карта на областта.

Припомняме, че Проектът на здравна карта – 2018 на Софийска област предвиждаше орязване на болнични легла, вследствие на което Тодоров изпрати писмо до здравния министър Кирил Ананиев с настояване броят на болничните легла да се запази или да бъде орязан минимално.

Отделно Тодоров свиква другата седмица среща с кметовете на населените места в областта за оценка и анализ на разпределението на броя на полицаите на глава от населението.

Тодоров, министърът на вътрешните работи Валентин Радев, главният комисар Младен Маринов, директорът на ГД „Национална полиция“ Христо Терзийски и директорът на ОД на МВР- Софийска област Георги Григоров се срещнаха с кметовете на населените места в община Ботевград в търсене на решение как да се подобри работата на РПУ на МВР Ботевград в борбата с престъпността.

На срещата стана ясно, че в община Ботевград на един полицай се падат 1200-1300 души.

Кметовете очертаха като основен проблем намаления числен състав на полицаите в населените места. Те поискаха по места да има постоянно действащи полицаи, защото по думите им, един полицай на няколко села не може да смогне. Отбелязана беше и нуждата от повече охранителни камери в населените места.