|

Агенция „Медиана”: Високият рейтинг на Сидеров се дължи на политиката му

Обединени патриоти с близо 10% електорална подкрепа

Коалиция Обединени патриоти запазва стабилни електорални позиции и на този етап се ползва с доверието на около 10 % от потенциалните български гласоподаватели. Изследването е проведено между 1008 пълнолетни български граждани в периода 1-6 юли 2018 г. от Агенция „МЕДИАНА”.

Според проучването, патриотите на този етап са категорично пред Движението за права и свободи и твърдо са трета политическа сила.

Воля, АБВ и различните „десни“ гравитират около 2 % и засега са под линията за попадане в един бъдещ парламент.

Впечатление прави и рейтингът на председателя на парламентарната група на националистите Волен Сидеров, който бележи ръст от цели 7 пункта само за последния месец и достига 21% електорална подкрепа. Така той се превръща в политика с най-голям ръст в общественото доверие за последния месец. Това е поредното социологическо проучване, което отчита ръст в доверието към Сидеров.

„Рекордното покачване на рейтинга на Волен Сидеров се дължи на последователната му позицията спрямо Русия и шамаросването, което направи на непремерените изказвания на Цветан Цветанов. По този начин той ясно заяви какви са позициите на АТАКА по въпроса и съвсем естествено спечели симпатии“, коментира последните социологически проучвания социологът Кольо Колев от агенция „Медиана” в предаването „На жълтите павета“ по АЛФА ТВ.