|

Волен иска от БНТ договора им с „Алфа Рисърч”

Повод е поредното манипулирано „проучване” на агенцията

Председателят на ПГ на Обединени патриоти Волен Сидеров изпрати официално писмо до генералния директор на БНТ Константин Каменаров, с което настоява за договора на медията с „Алфа Рисърч”. Повод за искането на атакиста е поредното манипулирано „проучване” на т. нар. социологическа агенция, която силно занижава подкрепата на Обединени патриоти не за първи път.

По Закона за достъп до обществена информация Сидеров иска от Каменаров да му бъде предоставен контрактът и всички анекси към него на обществената телевизия и агенцията.

Екип на АЛФА ТВ се опита да разбере кой финансира подобни проучвания, които откровено се опитват да влияят отрицателно на политическите нагласи у нас. Шефката на агенцията Боряна Димитрова твърди, че изследването е самофинансирано. По-склонни сме да вярваме на наши източници, които твърдят, че то е финансирано по друга линия. Димитрова обаче призна, че подопечната й агенция има договор с предаването „Панорама” по БНТ.

„Може би в „Алфа рисърч“ имат някакво специално отношение към АТАКА. Но в крайна сметка, това си е въпрос и на професионализъм”, лаконично коментира в предаването „На жълтите павета” Кольо Колев от „Медиана”.

Припомняме, че в нощта на изборите на 5 октомври 2014 г. само „Алфа Рисърч” часове наред „остави” АТАКА извън парламента, докато всички други техни колеги извадиха далеч по-реални резултати.