|

Губернатор от АТАКА кани фирми от София-област за посещение в Иран

Губернаторът на Софийска област от квотата на АТАКА Илиан Тодоров и посланикът на Иран Н.пр. Хасан Дотаги проведоха работна среща в областната администрация във връзка с посещението на български бизнесмени в Иран.

Целта е реализация на български продукти на иранския пазар и на ирански у нас. В тази връзка Тодоров кани всички представители на предприятия в региона, които имат интерес към иранския пазар да се обърнат към администрацията на Софийска област.

Срещата е втора по рода си, след като в началото на месеца Тодоров се срещна с председателя на Ирано-българската бизнес асоциация Сайед Хадей, на която разговаряха за развитието на бизнес отношенията между двете държави и в частност между Софийска област и област Техеран. Обсъдено беше и посещението на български бизнесмени в провинция Техеран.

Припомняме, че между Софийска област и провинция Техеран има подписано споразумение за сътрудничество, в което като приоритет са залегнали развитието на икономическото сътрудничество и стимулиране на инвестициите между двата региона.