|

Лидерът на АТАКА: Европредседателството беше успешно, да спрем с мазохизма

На Европа и трябва доза здрав национализъм, категоричен е Сидеров

Това председателство беше успешно, България се справи чудесно. Да излезем най-после от подвижните пясъци на българския мазохизъм. Призова от парламентарната трибуна лидерът на АТАКА миналия петък по време на отчета на премиера Бойко Борисов, който той даде за приключилото ни председателство на Съвета на ЕС.

„Нашето Председателство е процедура. То не е приказка с happу еnd“, припомни преседателят на ПГ на Обединени патриоти. По думите му, когато си председател на Съвета на ЕС не може да поставяш интереси в твоя изгода и в изгода на твоята държава.

„Това Председателство ще покаже на Европа и на света, че тези партии, които бяха наричани несистемни, извън системата, неприемливи, които бяха нападани, ще бъдат приети от Европа и ще се види, че в момента управляващата коалиция ГЕРБ – Обединени патриоти не само работи, но и показва европейско поведение“, категоричен беше Сидеров. Според него Европа се променя и доза здрав национализъм трябва да има в поведението на всяка европейска държава. „Европа трябва да е съюз на отечествата”, припомни тезата си атакистът.

„Българският глас се чу по време на европредседателството. Имам предвид, че за първи път българското правителство посочи интереса на България и каза, че той е над нашето партньорство. Имам предвид темата за миграцията, ролята на България и отношението към България, което много пъти от страна на големите държави в Европа е било пренебрежително“, каза председателят на ПГ на „Обединени патриоти“ и допълни, че идеята на България по темата е продължена и по време на Австрийското председателство.

Сидеров разкритикува президента Румен Радев, че не беше в пленарната зала на Народното събрание по време на отчета на премиера, а критиките на опозицията определи като необективни.