|

Лидерът на АТАКА за президента: Да се замисли дали не прави тенденциозни нападки и дали не влиза в партийна линия

Защо Радев не е питал US посланика какво вкарват в базите си у нас И не плащат стотинка за тях, ако е загрижен. Това са двойни стандарти, посочи Сидеров

Преди да пристъпи към критики президентът Румен Радев трябва да се замисли дали не прави тенденциозни нападки и дали не влиза в партийна линия. Тази препоръка отправи председателят на ПГ на Обединени патриоти Волен Сидеров от парламентарната трибуна във връзка с изявлението на държавния глава за приключилото българско европредседателство.

Той припомни, че домакинството ни е било високо оценено от всички в ЕС, а премиерът Борисов за пръв път е поставил толкова категорично темата за мигрантите пред лидерите на държавите в Съюза.

Лидерът на АТАКА направи и анализ абзац по абзац на изчетеното от обитателя на „Дондуков” 2, тъй като, като партньор в управляващата коалиция, е засегнат от нападките на Радев. Патриотът е категоричен, че в позицията на президента има поредица от противоречия, а критиките му са неоснователи.

Той цитира мнението на държавния глава, че може да се стигне до закриване на самия ЕС и припомни, че е казвал това много пъти и се радва, че президентът повтаря мнението му. „В същото време Радев посочи, че действията на правителството отдалечават българите от ЕС. Значи, ако ЕС бъде закрит, това не бива да тревожи Радев“, заяви лидерът на ПГ на Патриотите и покани Радев в неделното си училище, където да му преподава уроци. „Това са ученически грешки, тъй като текстовете се пишат от начинаещи в журналистиката“, коментира Сидеров.

„Западните Балкани била тема, която България поставила, обаче не било достатъчно. В същото време се появила темата за миграцията. Е, как да наложим ние на Брюксел какво да бъде първо?”, попита Сидеров. „Държавният глава търси под вола теле. Просто не е държавническо. Ние не сме поставили въпроса за Дунавската стратегия. Някой трябва да каже на президента, че председателството на България забранява поставянето на въпроси, които са за съответната страна”, призова националистът.

Сидеров посочи обвинението на Радев, че не сме питали каква е тази група за военни интервенции. Националистът му върна с контра въпрос, защо самият президент не е питал американския посланик, с когото се е срещал същия ден, за военните бази, където от 2006 г. американците могат да внасят каквото си искат, без да бъдат контролирани. „Защо президентът не постави този важен въпрос, ако е загрижен за нашето въобще отношение по военните теми, с която и да било държава партньорка? Това са двойни стандарти“, заяви Сидеров.