|

Лидерът на АТАКА пред в. „Уикенд”: Най-после ме чуха за бежанците

Лидерите на най-големите партии вече повтарят моите тези, но още не са заорали дълбоко

Волен Сидеров

 

Миналата седмица, в петък, се чудех къде съм: на митинг на АТАКА или в Парламента… Лидерите на най-големите партии в Народното ни събрание говореха така, сякаш слушах себе си преди 4-5 години.

Как се случи така, че Корнелия Нинова, чиято партия нанесе през последните стотина години най-сериозните удари по националните интереси и дори принуждаваше насила българи да се пишат „македонци“, днес да говори за национални интереси, „които са над всичко“?  Лидерката на партията, чиито началници от ПЕС пропагандират джендър идеологията и безогледното нахлуване на мигранти, да демонстрира грижа за „ мигрантската  опасност“?

След нея чух премиера ни, който изрече култовото изречение: „ Износът на демокрация, който направихме, се оказа пълен провал…“. Той имаше предвид т.нар. арабски пролети, които се превърнали в „европейска зима“, според него. Разрушаването на държави в Северна Африка и Близкия Изток е довело до пагубната за Европа мигрантска вълна. Моят колега и приятел, учредител на партия АТАКА Павел Шопов в този момент ми каза на ухото: Волене, отивам в ГЕРБ! Те говорят като нас!

След което Борисов отговори на Нинова какво смята да говори в Брюксел на срещата на върха по въпроса с мигрантите – това всъщност беше темата на петъчната разпра. И отново удиви публиката с основните точки на изказването си в Брюксел:

Затваряне на границите на Европа за бежанци

създаване на лагери извън Европа и никакво преразпределение на влезлите вече. Накрая обобщи: милиарди да ни дават, няма да приемем бежанци! Просто е опасно за нас!

Веднага извадих от деловодството и показах на колеги и журналисти какво сме предложили още преди близо 5 години – на 12 септември 2013г. Внесли сме проекторешение на НС за затваряне на границата с Турция заради незаконно влизащите у нас пришълци, тъй като това е престъпление по НК и числото им е огромно. Шефът на ДАНС Писанчев призна тогава, че не могат да следят кой влиза и има много терористи сред тях. Само някакви си пет години и чуваме същото предложение от лидера на управляващата десно-центристка партия и министър-председедател на републиката. Кажете, че не съм създал школа в политиката. И тя работи – бавно, да, но работи.

Предложението ни беше отхвърлено тогава от трите останали групи в Парламента – ГЕРБ, БСП, и ДПС. Както и много други наши предложения за пресичане на вълната пришълци. Но и не само по тази тема. Тези три партии всъщност бяха реалната тройна коалиция, която определяше политиката на България, не АТАКА. От 31 законопроекта, 25 решения и 3 декларации, беше прието само едно наше решение – за изграждане на ограда на турската граница. Нека някой да каже при това съотношение, че сме били управляващи тогава. Има и такива лъжци – същите, които сега са извън Парламента заради некадърността си и пак лаят с дрезгав глас във фалшива тоналност.

Как стана така, че лидерите на най-големите партии се оказаха мои ученици и последователи? Как се получи така, че други политици и политолози, които яростно ме отхвърляха през годините и се опитваха да ме представят като някакво екзотично, маргинално и скандано явление, днес повтарят моите тези и виждания по вътрешна и външна политика?

Явно светът се променя. Явно аз съм се появил на политическата сцена по-рано от необходимото или на останалите им трябва малко повечко време да осъзнаят реалностите. Оставям този въпрос на бъдещите изследователи. Китайците казват, че преди да са минали хиляда години, не могат да се правят политически оценки.

Корнелия Нинова няма смелост да попита защо САЩ запалиха войните в Близкия изток

Някои приеха като чиста ирония съвета ми към Нинова да чете повече и наесен да дойде по-подготвена. Това всъщност не е подигравка, а типичен съвет на учител към ученик. Ако почете и поразсъждава по-задълбочено, Корнелия може да направи и следващите стъпки. Да вдигне нос от действията на българското правителство и да проумее истинската причина за бедствието „ мигранти“, от които днес реват всички европейци.

Това бедствие не е природно. То е обмислен, финансиран и насочено изпълнен план на американските, израелските, саудитските, турските и други по-дребни служби в региона. Причините са геополитичеки. Този патетичен термин винаги всъщност е означавал едно – пари, влияние и пак пари.

Муамар Кадафи беше ударен и убит като куче не защото беше диктатор – такива САЩ отглеждат и използват  десетки. Кадафи беше убит от американците, защото се опита да създаде общоарабска валута, която да замени долара при търговията с петрол. А това е

смърт за кухата американска икономика

Защото сега, търгувайки петрол и други основни неща само чрез долара, отдавна загубил всякакво покритие, целият свят поддържа стандарта на живот на американците. Абсолютно по същите причини янките убиха (пак като куче, показно, нищо че навсякъде говорят за спазване на основни човешки права) и Саддам. Той беше започнал вече подмяната на вечната оборотна валута – долара, с друга. И САЩ започнаха война с Ирак, нарушавайки всички международни норми и лъжейки без свян, че там има страшно оръжие. После чухме „сори“, нямало оръжие. Но

вече имаше стотици хиляди убити и осакатени

милиони бежанци и освободена територия за алкайди, идили и други свирепи убийци, които преобладаващо не са дори мюсюлмани, а наемници от САЩ, Англия,  Холандия, Франция и други високо цивилизовани държави. И които се снабдяваха с оръжия от Саудитска Арабия и Турция, а с инструктури от САЩ, Израел и някои натовски страни.

Защо Асад изведнъж стана сатрап и диктатор? Защото отказа да подари държавата си на американски и мултинационални компании, които искаха да построят газово трасе от Персийския залив през Сирия, Ирак и Турция  за Европа и да изтласкат руснаците от този бизнес.

Не щеш, така ли? На ти тогава гражданска война! На ви на вас,  европейците, милиони бежанци, сред тях хиляди джихадисти та да не ни се правите на важни! Чичо Сорос ще се погрижи чрез гигантската си медийна и НПО мрежа да представя всеки случай на спазване на закона спрямо пришълците, като грубо нарушаване на права.

Ето тези са дълбоките и истинските причични днес да правим сбирки в Брюксел на тема мигранти. Само, че Корнелия се е вторачила само до участието на Борисов в тези срещи. И не пита например американския посланик Рубин, с когото се вижда редовно: вие защо запалихте цял регион в Близкия изток, защо безчинствате когато и където си поискате, не спазвате никакви международни норми, а искате от нас да не търгуваме с руснаците, да не правим полезни за икономиката ни проекти, да търпим щети заради вашите интереси и накрая да ни продавате стари самолети за милиарди, при положение, че именно БСП в лицето на премиера Станишев и президента Първанов ви дадоха през 2006 г. цели четири военни бази у нас напълно безплатно?

Когато чуя  такива въпроси от лидерите на най-големите партии, ще приема, че школата ми е завършена и вече мога да се оттегля в манастир.