|

Мигрантските престъпления в ЕС стават все по-жестоки

Нападенията с ножове и киселина се превърнаха в ежедневие за европейските градове

Виктория Никифорова

 

Престъпността в Западна Европа постепенно променя лицето си, навиците и традициите. Престъпленията стават все по-жестоки. В редица случаи са откровено екзотични и характерни по-скоро за страни от Третия свят. Тези тенденции вече не може да бъдат скривани, те стремително и радикално променят целия цивилизационен модел на ЕС.

След няколко години упорито мълчание, властите на Германия все пак признаха, че нашествието от мигранти е довело до безпрецедентен ръст на насилие. Ежегодно броят на престъпленията, извършвани от вчерашните бежанци на територията на ФРГ, нараства с

повече от 50%

Шефът на криминалната полиция на Бавария дори признава пред журналисти, че мигрантите извършват 10% от всички престъпления в страната, въпреки че като процент от населението не надвишават 2%.

Малко преди това властите на Великобритания публикуваха печална статистика, в която броят на убийствата расте непрекъснато от няколко години. През първите три месеца на тази година Лондон по този показател е надминал дори Ню Йорк, нещо, което не се е случвало след Втората световна война. Това е най-многонационалният град на страната и ръстът на насилствени престъпления в него има очевидна етническа окраска.

Но проблемът не е само в цифрите. Етническите малцинства, които постепенно окупират Европа носят със себе си специфични и крайно жестоки методи при разпределянето на териториите. Малко по малко местните групировки започват да усвояват похватите им.

Мултикултурализъм в действие

мигрантите учат местните бандити как да станат по-добри.

Нови трендове в европейската престъпност станаха нападенията с ножове и киселина. Те започнаха да се разпространяват по континента от Англия, която авторите на сериала „Шерлок” самокритично нарекоха „инкубатор на престъпност за съвременния свят”.

Африканските банди, контролиращи доставките на кокаин, въведоха на мода атаките с нож. Отначало така те решаваха териториални и имуществени спорове, но с времето тази тактика бе взета на въоръжение от обирджии и наркомани, опитващи се да намерят пари за доза. Особено популярни са схватките с ножове сред чернокожите подрастващи. Само за 4 месеца т.г. в Лондон са станали 1296 нападения с нож, като са убити минимум 46 души. Това е с 50% повече от м.г. И жертвите и убийците са предимно чернокожи и под 20 години.

Нож може да се купи лесно, носенето му в раница се обяснява лесно при обиск. Но колкото и да е странно, подобни нападения не разваляха официалната статистика: там, където кланетата се правеха с очевиден мотив омраза към местните жители, властите определяха престъпника като психически болен, а за квалифицирането на такива престъпления като терористични актове дори не става дума. При това общественото възмущение се потушаваше в зародиш.

Така през 2015 г. в Швеция, мигрант от Еритрея посред бял ден закла в магазин на IKEA местна жителка и сина й. Убиецът е взел ножа направо от рафта на магазина. В съда, защитата обясни действията му с това, че са му отказали убежище в Швеция.

От 2016 г. в Германия има

серия от нападения с ножове

През март т.г. сирийски тийнейджъри атакуваха жена в градчето Бургведел, Долна Саксония.  Същия ден, 16-годишен младеж от Сирия закла свой връстник в Бохум. Ден преди това афганистанец рани с нож трима души във Висбаден. В началото на май, човек, викащ нещо на арабски, закла един и рани трима на гара Гравинг недалеч от Мюнхен. В края на май мигрант от Еритрея извърши аналогична акция във Фленсбург – един труп и трима ранени. Повечето нападатели са признати за психически неуравновесени.

„Ножовете стават все по-дълги, нападателите все по-млади. Броят на нападенията от страна на бежанците постоянно расте. Призовавам министъра на вътрешните работи Хорст Зеехофер да задържа и депортира от страната всички заподозрени”, констатира във Фейсбук Алиса Вайдел, един от лидерите на „Алтернатива за Германия”.

На Зеехофер обаче му е трудно да изпълни молбата й. След като той открито въстана срещу миграционната политика на Меркел, като възкликна: „Аз повече не мога да работя с тази жена!”, бе нападнат от германските медии. Не е изключено скоро да му се наложи да напусне „по собствено желание”.

Страшната „мода” на нападенията с киселина

Те дойдоха от Англия и от Южна Азия. В Индия, Бангладеш и Пакистан така е прието да се наказват жени, чието поведение се струва на мъжете им или на роднините твърде лекомислено. Често се атакуват и просто симпатични момичета, за да се обезобразят за цял живот.

Преди пакистанските банди, в Британия така се разправяха с провинили се дилъри на дрога и проститутки, криещи печалбата. Но през последните години нападенията с киселина станаха масови и биха всички рекорди на популярност в Лондон. Така отмъщават за измяна, за невърнати дългове, за пътна авария или просто като начин да си изразиш раздразнението.

Преди година по Коледа, Артур Колинс разпръсна киселина в лондонския нощен клуб Mangle. Негови жертви стават повече от 20 души, главно млади красиви момичета. Някои от тях ослепяват с едното око, други са обезобразени за цял живот.

Колинс е обикновено бяло момче. Изхранвал се е с продажби на наркотици. Живеел с актриса от популярен сериал. В нощния клуб са празнували това, че тя е забременяла от него. На съда Колинс казва, че е разпръснал киселината погрешка, но следователите доказват, че я е купил предварително и я е държал в колата си. Подобно почистващо средство наистина може да се купи във всеки магазин само за един паунд, то не се смята за оръжие. Затова киселината е толкова популярна сред лондонските престъпници и  хората с психически отклонения.

Ако през 2012 г. в Лондон са извършени 228 нападения с киселина, то през 2017 г. те вече са около 800. Чудовищните белези и изгаряния, оставащи за цял живот, са следи от мъст или ревност. Но още по-плашещи са немотивираните атаки с киселина срещу обикновени минувачи.

На практика те не могат да се разследват. Пострадалите се гърчат от болка, губят зрението си и не могат да опишат нападателя. Не знаят и причините за атака, но в редица случаи това е

расова омраза

Седмица преди престъплението в Mangle някой напада с киселина китайска двойка, излязла да се разходи в центъра на Лондон с двегодишното си дете в количка. Жената и детето са излекувани, но бащата остава обезобразен за цял живот.

Лондон е сред градовете-лидери в света по брой на нападения с киселина. Но както и с атаките с нож, страшната традиция преминава в континентална Европа. През цялата зима на 2017 г. Берлин е тероризиран от велосипедист, който плиска киселина в лицето на млади жени. Жертвите му са шест, той така и не е заловен. Но германските психолози предварително обявяват, че той има „големи проблеми”.

Интернационалните мегаполиси на Запада се превръщат в подобие на градове от Третия свят. Проблемите, с които в развиващите се страни се опитват да се борят, на Запад разцъфтяват бурно,  под внимателния надзор на правозащитници и либерали. Престъпления, които преди не можеш и да си представиш в най-богатите европейски страни, променят радикално моралния климат в Стара Европа.

Отделна проява на етническите престъпления са престъпленията срещу жени. Скандалните нападения в Кьолн и други градове на Германия, изнасилвания и убийства, сексистки прояви – за това вече пишат дори и свръхтолерантните европейски журналисти.

В Париж и Малмьо има цели райони, в които сама жена няма да рискува да седна в кафе, да не говорим за сутрешни кросове през парка. Мнозина сега предпочитат да носят дънки вместо мини-поли, за да избягнат агресия. Статистиката на изнасилванията сочи, че

Швеция вече се е изравнила с  африканските страни

Всичко това променя начина на живот на европейците, като постоянно го вкарва в нормите на шериата. А ако някой опита да се съпротивлява, ще бъдат приложени най-жестоките престъпления, които в Стария свят е отгледала политиката на глобализма.

 

Превод: Тихомир Тодоров