|

Незаконно протестиращи биха оператор и журналист на АЛФА

Микрофонът на журналиста Алена Соколчева беше отнет и трябваше полицията да се намеси, за да й бъде върнат

Полицията не задържа нападателите на място, не разпръсна и хулиганстващата тълпа

По време на провеждането на незаконен протест в подкрепа на Николай Колев – Босия пред сградата на Народното събрание в четвъртък беше възпрепятствана работата на екипа на АЛФА ТВ. По-лошото е, че с ябълка беше ударена в лицето операторката от телевизията Габриела Русинова.

Микрофонът на журналиста Алена Соколчева пък беше отнет и трябваше полицията да се намеси, за да й бъде върнат. За изненада на депутати и журналисти за посегателя не последва реакция от страна на органите на реда. Агресията към колежката ни не свърши, а хулиганстващата тълпа от  неправомерно събралите се протестиращи, продължи да я блъска яростно.

Депутатите от АТАКА реагираха моментално и направиха справка в Столична община и установиха, че протестът е незаконен. Тогава Волен Сидеров внесе писмено искане до председателката на НС Цвета Караянчева, която да отговори на въпроса „защо жандармерията и охраната на НС допуска подобни мероприятия непосредствено до входа на НС, както и под прозорците на ПГ на „Обединени патриоти“.

Протестиращата, която удари с ябълка в лицето операторката на АЛФА Габриела Русинова, беше проверена от МВР едва след намесата на Сидеров

Националистът настоява да знае и защо протестът не беше разпръснат, след като е неправомерен; защо не е арестуван нито един провокатор от протеста, след като протестът се състои от не повече от 10-15 човека и разпознаването не е трудно; какви мерки ще предприеме за опазване здравето и живота на депутатите и журналистите?

След хулиганското поведение на протестиращите, пострадалият екип на АЛФА ТВ отиде до 1-во Районно управление на СДВР. Там двамата репортери и операторът на медията, които бяха обиждани и замерени с ябълки, подадоха сигнал за нападението и обясниха на служителите на МВР повече подробности за случилото се пред сградата на парламента. На същото място бе задържано и въпросното лице, нанесло телесна вреда на колежката ни Габриела.

Редакционните екипът на АЛФА ТВ и в. „Атака” се надяваме на справедливо развитие на случая и повече полицейска защита на журналистите при изпълнение на служебните ни задължения.