|

Патриотите готови да съдействат на протестиращите в БНР

Парламентарната група на Обединени патриоти проведе среща с протестращите служители на Българското национално радио, които искат по-високи заплати в сряда. Народният представител и зам.-председател на комисията по културата и медиите към парламента проф. Станислав Станилов внимателно изслуша исканията и мотивите на Галя Симеонова от смесения хор на БНР, Нина Кръстева от Софийската филхармония,  председателя на Радиосдружение „Подкрепа“ в БНР към КТ „Подкрепа“ Дарина Григорова и Кирил Бинев от КТ “Подкрепа”.

Основна причина за протест на работещите в Българското национално радио е липсата на прозрачност и ясни критерии при разпределението на бюджета на самото радио и изключително ниското заплащане на труда на по-голямата част от работещите.

Недоволството  идва също така и от авторитарно управление и липса на диалог между ръководството на БНР и работещите в медията, липсата на ясна визия за развитието на радиото и непрекъснатото назначаване на хора, нямащи пряко отношение към работния процес, за сметка на обезкръвени звена, в които липсват журналисти, тонрежисьори и други специалисти.

В края на срещата проф. Станилов изрази възмущението си от условията, в които са изправени творците в БНР и заяви, че и той, и парламентарната група на патриотите са готови да окажат нужното съдействие и помощ.