|

Руши ли Симеонов Обединени патриоти?

Да атакуваш този исторически успех, означава, че не искаш за в бъдеще патриотична формация да бъде във властта

Cидеров създаде най-успешния патриотичен проект и за първи път  измести дпс от третото място. За кого е изгодно да затрие това?

АТАКА и ГЕРБ не работят в интерес на братя Домусчиеви или на някои други братя. Това, което каза вицепремиерът Симеонов не е вярно. Законът, който се прие за приватизацията внася регулация, той е необходим закон. Няма нищо лобистко в него.

Валери Симеонов от известно време напада депутати от патриотичната формация Обединени патриоти и само тях. Той не напада ДПС, не напада БСП, които са политически опоненти, а напада своите партньори.

Законът за горивата бил лобистки. Емил Димитров беше посочен и очернян като лобист. Сега депутатът от АТАКА Николай Александров беше посочен. Това, което той е предложил, мога да го предложа на юридически консилиум. Обявявам награда от 5000 лева за този, който открие нещо лобистко в предложението, което Николай Александров направи. Останалата част от закона няма общо с АТАКА, тя е изготвена от експерти, съгласувана е с министерства и с работни групи, така че твърденията на Симеонов са просто някаква война, която той си води.

когато нападаш АТАКА, нападаш основата на патриотичната коалиция

АТАКА е партията, която единствена от трите партии е влизала 4 пъти подред самостоятелно. НФСБ не са влизали самостоятелно, ВМРО не са влизали самостоятелно.

Обединени патриоти се появи благодарение на моите усилия

Тази коалиция, която сега е Обединени патриоти и управлява заедно с ГЕРБ се появи благодарение на моите усилия. Аз бях моторът, двигателят, идеологът на тази коалиция.

Направих най-много компромиси, защото АТАКА претърпя най-много щети. Основната партия, най-силната, най-голямата, първата националистическа, патриотична партия, която излезе на политическата сцена сама, претърпя най-много щети.

Сега съм с 8 депутати, аз съм вкарвал 23-ма. В момента цялата ни тройна група е 27. Значи АТАКА самостоятелно е вкарала 23-ма души.

Да нападаш АТАКА означава да нападаш самия фундамент на патриотичната коалиция.

На кого е изгодно това? На ДПС на първо място. Където седнат и станат те говорят, че националисти са във властта. Това било лошо. На БСП, които искат да заемат тази ниша, защото от много време чувам как те повтарят мои тези, плагиатстват. На тези две опозиционни партии е изгодно това, което прави Валери Симеонов.

Той атакува АТАКА, преди това атакуваше ВМРО. Откакто е вицепремиер не е спрял да напада ВМРО за различни неща.

ВМРО пък е най-старата националистическа патриотична партия. Да, тя не е влизала самостоятелно, но има политически опит и това е за уважение. Защото е изработила тактика за оцеляване и се е запазила.

Аз бях моторът, двигателя, идеологът на тази коалиция

Какво направихме? Аз бях двигател на тази коалиция, положих много усилия, защото знаех, че хората искат това, народът го иска. Нашето обединение беше посрещнато с одобрение. Станахме трета политическа сила.

За първи път в новата история ДПС не е трета политическа сила в парламента, а патриотична формация. И това само по себе си вече е исторически успех.

Да атакуваш този исторически успех, означава, че не искаш за в бъдеще патриотична формация да бъде във властта. Че искаш доверието в патриотите да се срине и хората оттук нататък да кажат – тези, явно не стават, повече няма да гласуваме за такива. И тогава вече извеждаш ДПС като не трета, а втора, основна политическа сила. Те това искат. Непрекъснато говорят как биха подкрепяли управлението, но да няма националисти в него.

Защо помагаш на ДПС да се върне във властта?

Това е моят въпрос към Валери Симеонов. С тези атаки към ВМРО и АТАКА, той прави това. Той, всъщност сече клона, на който седи. Но, за да го прави, има два варианта – или си самоубиец, или искаш да се прехвърлиш на друг клон. Това ли иска? Имам и такава информация. Защото на въпроса ми „ще бъдем ли заедно на изборите за Европарламент?”, той не отговаря или казва в публични изявления, че не е ясно дали ще се явим заедно.

Ще ви издам информация от кухнята. Поставям въпроса за КЕВР. Той (Валери Симеонов – бел. ред.) има двама души в КЕВР. Лично на НФСБ хора още от миналия мандат. Защитава председателя на КЕВР. Аз искам промяна там, нов закон. Защото КЕВР вдигнаха водата в Ямбол с 20%, моят избирателен район, хората ме питат. Вдигнаха тока и парното, хората питат. Той защитава този КЕВР, който позволява вдигането на тока. Аз искам смяната на този КЕВР, с нов закон, изготвил съм го. Той го спира.

Има хора във всички позиции, които са важни. Метрологията – шефът е негов състудент. Това са всички бензиностанции, измервателни уреди, стотици фирми, на които можеш да им спреш или продължиш бизнеса. Симеонов отговаря за концесиите. Той има огромна власт. Аз съм в парламента, нямам никаква реална изпълнителна власт.

Той е вицепремиер. Но той е вицепремиер, защото аз направих тази коалиция. Защото

без АТАКА не можеше да бъде вицепремиер

Без АТАКА и Каракачанов нямаше да е вицепремиер. Без АТАКА нямаше да имаме това участие във властта, което беше единствената възможна коалиция през 2017 г.

Този анализ е отправен именно към човека, който в момента извършва разрушителни действия. Защо го прави, ще стане ясно. Този анализ е моето желание, и аз съм го проявявал непрекъснато, да отидем заедно на изборите за Европарламент. Но, той обаче казва.

Тогава с кого ще участва? Със СДС, с партията на Христо Иванов, с партията на Костов? Получавам информация, че има някакви контакти. Да каже ясно. Всеки е свободен. С вериги никой не е вързан.

Трябва да знаем ясно и да знаят и хората, които разчитат на нас и ни избират, какво следва и какво ще стане с патриотичните формации. Аз, след като съм направил толкова много през годините, не очаквам някакво признание, макар че е редно.

Крайно време е българите да се научим да признаваме това, което другия е направил, независимо дали го обича или не и да каже – този човек е направил това и това, да, направил е и грешки, но положителното е това. Тогава ще тръгнем като нация напред.

Това, което в момента се прави, не е конструктивно. Аз мога да посоча примери на лобизъм и при самия Симеонов, при неговите депутати, но няма да го направя. Защото

не искам рушене, искам продължаване на изграденото

Не искам в следващия парламент ДПС отново да заеме първични, основни позиции, а патриоти да няма.