|

Сидеров пред депутатите: КЕВР е извън контрол, да се смени целият му състав

КЕВР е много съществен орган и работата му се отразява на джоба и стандарта на милиони българи, припомни председателят на ПГ на ОП

Нещата да се решат кардинално, по атакистки НЕ ПО БЕСЕПАРСКИ, категоричен е лидерът на АТАКА

КЕВР трябва да бъде комисия, която да може да казва „не“ на исканията на монополите. Тя в момента не е такава. Трябва да се смени целият й състав и там да няма представители на партии. В момента начело на КЕВР стои представител на партията на Костов, която е виновна за ограбването на България. Това заяви от парламентарната трибуна председателят на ПГ на Обединени патриоти Волен Сидеров по време на дебатите за решение за предсрочно прекратяване на пълномощията на Иван Иванов.

„Имаме политически лица, които стоят в регулаторен орган и трябва да взимат решения, касаещи съдбата на милиони българи. Там да застанат експерти, обществено признати, а не да бъдат от квоти на партии в парламента“, допълни Сидеров.

Той попита депутатите до какво ще доведе предложението на БСП да се смени само председателят на КЕВР. „Ще доведе до нова политика на комисията ли? Не, тя ще продължи по същия начин да обслужва монополите в енергетиката. Затова нещата да се решат кардинално, по атакистки“, обясни лидерът на АТАКА.

Според него в момента КЕВР е извън всякакъв контрол. „Той е толкова независим, че няма друг такъв орган в държавата. Съдът и прокуратурата даже не са толкова независими“, смята патриотът. „Това трябва да се коригира и ние предлагаме абсолютно градивно да се разгледат нашите два варианта за промяна в Закона за енергетиката. КЕВР е много съществен орган и работата му се отразява на джоба и стандарта на милиони българи“, каза още той. Според Сидеров трябва да се редуцира съставът на КЕВР и да се промени отчетността на комисията. В момента тя е формална, отчита по един доклад годишно, няма никакви санкции.

Припомняме, че лидерът на АТАКА поиска промяна в устройството на КЕВР още в края на миналата и началото на тази година след като водата в Ямбол и още редица български градове беше увеличена с двуцифрен процент. Партията на Сидеров много пъти е организирала протести пред КЕВР, когато е вдигана цената на тока.