|

Сидеров след среща на Патриотите: Изчистихме недоразуменията в коалицията

Изчистихме някои теми, свързани със Закона за горивата, които вчера станаха повод за  недоразумения и разминавания във вижданията. Това заяви лидерът на АТАКА Волен Сидеров след коалиционен съвет на Обединени патриоти, на който присъстваха тримата председатели на АТАКА, НФСБ и ВМРО.

Пред журналисти Сидеров подчерта, че този закон е подписан и внесен от 32-ма души, а не от един. Сред тях има членове на всички партии в парламента. „Т.е. става дума за закон, който е обсъждан, коментиран и не представлява някаква опасност за обществото“.

По думите му е проведена експертна среща между Валери Симеонов и Емил Димитров, на която се изясниха доста подробности от закона и се оказа, че в крачка са променени нещата, които преди това са създавали напрежение сред по-малките търговци на горивата.

„Имаме разбиране, имаме съгласие, че законът не е нещо страшно. Поправки в него вече са направени. Няма повод за скандали“, подчерта Сидеров.

Той обясни, че ще бъдат провеждани по-често коалиционни съвети на трите партии в Обединени патриоти. „Това е начинът – да разговаряме, да изясняваме теми, които могат да станат повод за разправии“.

„Ще направя така, че да бъдат предпазени по-дребните предприемачи“, подчерта лидерът на АТАКА.