|

Атакисти отбелязаха рождението на Дякона

Организацията на АТАКА в Ботевград също се включи в градските чествания

С поетичен рецитал и поднасяне на цветя пред паметника на Васил Левски на централния площад в Ботевград местните привърженици на АТАКА отбелязаха рождението на Апостола. Те бяха водени от местния ръководител на партията на Сидеров Цеца Христова.

Варненски привърженици на АТАКА положиха венец пред бюст-паметника на Васил Левски в морската ни столица

„Днес Васил Левски е нашата мяра- мярата за морал, за истина, родолюбие и отдаденост, мярата за държава и за света. Дяконе, ние не знаем къде е твоят гроб, но знаем, че ти си в нашите сърца, твоя е цялата българска земя”, с тези думи рецитаторите се обърнаха към Апостола сякаш, за да подчертаят за сетен път колко важна е личността му за България и колко нестихващ и незабравим е неговият подвиг.

Зам.-кметът от АТАКА в Стралджа Гроздан Иванов също поднесе цветя пред паметника на Апостола, който беше изграден с финансова подкрепа от Сидеров

„Апостоле, знаем че ти си до Бог и те молим- измоли от Господа само едно за майка България- нека се роди твой наследник. Човек, който да отвори очите на всички нас и да поведе народа към по-добър живот, към благоденствие. Днес Дяконе, не отсичат главите ни, но отсичат мечтите ни”, с тези думи завърши рециталът.

 

Проф. Станилов: Да си спомним за делото на Левски и да се поучим от него, особено управляващите

Атакисти от редица български градове честваха на 18 юли годишнина от рождението на Апостола на свободата Васил Левски. Рождената дата беше отбелязана в цялата страна.

Васил Левски е един от идеолозите на българската национална революция. Той е роден в подбалканското градче Карлово. Делото на живота му е създаването на вътрешната революционна организация. Легендите и историческите данни разказват как той преминава през всяко българско селище, увлича най-будните българи след себе си и почти във всяко кътче създава революционен комитет.

Какво знаем всъщност за Левски. Известно ли ни е кога и къде е роден, отговаря проф. Станислав Станилов от АТАКА.

Зам.-областния управител на Монтана от квотата на АТАКА Цветко Цветков поднесе цветя пред паметника на Васил Левски в града

„Знае се, че е роден в Карлово. Датата и мястото са определени документално. Но за всички големи, велики личности като този човек, като този българин, винаги се съставят такива митове”, каза националистът и археолог по професия.

„По-важното е да си спомним за делото на Левски и да се поучим от него, особено управляващите, държавниците, тези, които са в реалната власт”, призовава атакистът.

Той припомни,че във всички кабинети на президенти, на министър-председатели, на министри е окачен портретът на Левски. Дали те го поглеждат и дали си спомнят какво им е завещал той?

„Не мисля, че го правят, защото не личи по техните действия. Затова, преклонението пред Апостола би трябвало да предизвика такива асоциации и такива емоции в нас, в българите – да живеем така, както той ни е завещал – да живеем честно и почтено и да се грижим за Отечеството си”, призова проф. Станилов.

 

 

Волен Сидеров, Магдалена Ташева и Павел Шопов поднесоха цветя пред паметника на Левски в Карлово (Архив 2017 г.)

Сидеров: Всички сме в дълг към делото на Апостола

Ние, всички политици, историци, титулувани учени, изследователи, които пишат дебели книги, сме в дълг към делото на Васил Иванов Кунчев, защото нито годината му на раждане, нито гробът му са установени със сигурност. Тези, които пишат учебниците просто повтарят едно неустановено твърдение, повтарят една мъгла, която се копира и в крайна сметка изобщо не ги интересува, защото учебниците вече станаха бизнес. Това посочи миналата година лидерът на АТАКА Волен Сидеров, който взе участие в празненствата за рождението на Дякон Игнатий в Карлово и заяви, че ще настоява за промени.

„Лично аз съм ангажиран да направим такъв пробив в издаването на учебниците, че там да се пишат истинските неща, истинската ни история, не само за Левски, цялата българска история”, каза председателят на ПГ на Обединени патриоти.

„Първо трябва да се опитаме да разберем истината – не знаем кога точно е роден, не знаем къде е погребан. Много сериозно се спори дори за името на предателя му. Повечето истински изследвания посочват, че не е въпросният поп Кръстьо, който е посочен в стихове и в разкази, а друг човек”, припомни в заключение лидерът на АТАКА.