|

Волен: Ще настоявам за екшън план за управление, не работа на парче

Трябва да сложим няколко ударни неща, свързани с доходи, с препитание, с връщане на хората от чужбина, с икономиката, призова Сидеров

От тази есен трябва да се направи ясен план за действие, т.е. какво ще вършим следващата година, не да изскачат на парче разни поправки, поправчици, после да стават спорове. Да видим кое е важно за България. Това заяви категорично лидерът на АТАКА Волен Сидеров преди едно от последните августовски заседания на Министерския съвет.

По думите му дори трябва да се направи дискусия между всички парламентарно представени партии и да се обединят около няколко общи приоритета, чрез които да се подобри живота на българите. „Да видим има ли 5 точки, по които ние се съгласяваме, че трябва да се приемат – доходи, икономика, образование и здраве”, онагледи с пример председателят на ПГ на патриотите и допълни „тогава ще се види, че този парламент има смисъл и доверието към него вероятно ще порасне”.

„Трябва да сложим няколко ударни неща, свързани с доходи, с препитание, с връщане на хората от чужбина, с икономиката да произвеждаме нещо, ама с остри, радикални мерки, както го прави Орбан. Без много да се притесняваме дали няма някой нещо да ни смъмри – Брюксел или Шриланка. Не, трябва по-твърдичко, по-сериозно”, очерта по-ясна рамка председателят на ПГ на Обединени патриоти.

Той отново припомни, че милиарди левове изтичат през над 650 концесии. Във връзка с фалиралото застрахователно дружество „Олимпик”, Сидеров ще предложи да бъде направено държавно такова, за да бъде обезпечено. „Не да идват някакви офшорни фантоми и след това как да ги гоним, как да си върнем парите? Трудно, да не кажем невъзможно”, посочи Сидеров.

Лидерът на АТАКА е категоричен, че трябва да бъдем по твърди и „се иска доза консерватизъм. Прекалено либерални бяхме. С аборигенски възторг посрещахме всяка чужда фирма” и даде пример с ЕРП-тата, които обират българските потребители. „Там има купища нарушения от тяхна страна. Същото като „Олимпик“ – аутсорсване, източване, надписване на сметки, обиране на милиарди. Хайде да направим тези корекции и тогава народът да каже – ей, браво бе, патриотите направиха нещо, а не да затваряме заведения по морето”.

Сидеров вече вижда по-категорични стъпки с това ,че Борисов отказа на Меркел да връща бежанци. „Чудесно, за първи път се случва. Може би има влияние от присъствието ни, защото ние патриотите сме остри, различни, но все пак ние искаме консервативната линия, това, което в Европа сега отива нагоре”.

По темата за демографската криза, лидерът на АТАКА предложи да привлечем българи от бесарабието, Украйна, Македония и от всички места, където са пръснати 2-3 милиона сънародници и те да бъдат оземлявани със специална програма. „Не да се занимаваме от скандалче до скандалче. Това изяжда времето, енергията и ще се изтърколи мандата и утре ще ни питат – вие какво направихте”, заключи Сидеров.