|

Китай с интерес да инвестира в Софийска област

Илиан Тодоров от АТАКА подписа Меморандум за сътрудничество с провинция Хубей

Губернарторът на Софийска област от квотата на АТАКА Илиан Тодоров и Сюминг Ма, зам.-председател на Комитета на Китайската народна политическа консултативна конференция на провинция Хубей, подписаха Меморандум за сътрудничество. На церемонията присъства и зам.-председателят от НС от патриотите Явор Нотев.

Софийска област и провинция Хубей ще си сътрудничат в сферите на икономиката, образованието, науката, културата, спорта и туризма.

Сюминг Ма заяви сериозен инвестиционен интерес в областта на селското стопанство, инфраструктурата, в частност китайски инвестиции във високоскоростни влакове и летища. Заявен беше и интерес към откриването на директна самолетна линия между София и провинция Хубей.

От своя страна Тодоров заяви, че като областен управител ще съдейства в рамките на своите пълномощия, за да се осъществят заявените намерения.

Водени бяха и разговори за обмен на студенти между висши училища в Хубей и Софийска област.

Г-н Ма покани областния управител да посети провинция Хубей, а от своя страна Тодоров покани деца от китайската провинция да посетят вилата на областната управа в курорта „Боровец“.

Тодоров връчи на Сюминг Ма плакет на Софийска област, и получи като подарък сувенир, представящ красивата природа на провинция Хубей.