|

Сидеров към Каракачанов и Симеонов: Има опасност да се обезличим, ако не поставим важните въпроси

Обещали сме по-високи доходи, пенсии, полиция във всяко населено място. Да не изпадаме в дребнотемие, призова лидерът на АТАКА

-Хората не обръщат внимание на декларации. Те искат действия. Напоследък чувам доста критични бележки. Чувам, че нещата се движат бавно, че се иска още, че не се прави достатъчно за народа. Това заяви лидерът на АТАКА и председател на ПГ на Обединени патриоти Волен Сидеров в началото на месеца.

В интервю за БНТ той подчерта, че страната е икономическа стабилност и има добър международен статус, но не трябва да се успокояваме и да потъваме в „нирвана”. Сидеров припомни и че управлението е непрекъснато състезание.

„Моята цел е този, който е в управлението, вицепремиерът Симеонов, вицепремиерът Каракачанов, министрите, които сме посочили, правителството да разбере, че не можем да лежим на лаври или пък не можем да се занимаваме с дребнотемие”, категоричен беше пред националната телевизия партийният лидер.

Той предупреди, че „има опасност ние (патриотите) да загубим физиономия, защото една коалиция със силна, голяма партия като ГЕРБ винаги носи този риск”. Сидеров подчерта, че той е човекът, който непрекъснато удря камбанката и казва – колеги, замислете се. „Аз се старая и се мъча да си вземем поука и да разберем, че трябва да поставим важните неща. Ние сме обещали по-високи доходи, ние сме обещали пенсии, ние сме обещали полиция във всяко населено място против битовата престъпност, а не пред дискотеки и чалготеки”, коментира атакистът.

Пред в. „Труд” той припомни, че е направил много усилия да се получи патриотичната коалиция, след това да направи и управленската коалиция, за да отговорят на очакванията на хората, които са гласували за патриотите.

„Да, властта е една въртележка, аз го знам много добре. Ако обаче ти не си задаваш всеки ден въпроса – за какво съм на този пост, рискуваш да потънеш в дребнотемие, в разпиляване или във вътрешно коалиционни разправии”, добави още председателят на ПГ на патриотите.

„Както Обединени патриоти станахме трета политическа сила, така може и да отидем доста назад, ако не се концентрираме, ако не поставим важните теми, за които сме направили огромния компромис”, предупреди Сидеров.

По думите му няма за какво да се сърдят на ГЕРБ. „Ние сме избрали да бъдем коалиция в ГЕРБ доброволно. Трябва да видим как можем да запазим лице и да допринесем, бидейки с ГЕРБ”, призова лидерът на АТАКА.

Той обясни и че ГЕРБ е, както я наричат, системна партия. „Тя е ЕНП, БСП са ПЕС, ами това са двете страни на една монета, това са двете страни на джендърската философия в Европа”, коментира Сидеров. „Ние сме т. нар. антисистемна партия. Ние не искаме тези неща, които се налагат напористо през либералната философия. Ние сме това, което в Европа сега се надига – това са консервативни, традиционни ценности”, обясни лидерът на АТАКА и допълни, че това са нещата, които са човешки и са истински – да има нормално семейство, да си изповядваш религията, да си обичаш отечеството и да знаеш, че то е родината ти, а не територия, на която да влезе корпорацията и да бъде пазар.