|

Сидеров с важна новина за ямболии: Парите за болницата са осигурени. Започва строителство след 3 месеца

Лидерът на АТАКА финансира и откри Музей на борбата в с. Маломир

Болницата в Ямбол ще започне да се строи от началото на следващата година. Имам категоричното уверение от премиера. Новината обяви тази вечер лидерът на АТАКА и председател на парламентарната група на Обединени патриоти Волен Сидеров в с. Маломир, Ямболско.

„Ямболии чакат тази болница от 30 години. Тя трябва да започне да се строи от началото на идната година”, уточни Сидеров и допълни, че лично ще следи процеса по завършването й.

„Това да остане от моя мандат, ще бъде предостатъчно. Знам, че за Ямбол това е огромен проблем”, посочи още той. По думите му нямаше да бъде възможно, ако АТАКА беше в опозиция. Председателят на ПГ на Обединени патриоти заяви, че необходимите средства ще бъдат заложени в бюджета за догодина. Сидеров обеща, че ще държи ямболии в течение за случващото се около проекта.

Сидеров откри и Музей на борбата в с. Маломир, за който пое личен ангажимент преди време да финансира. Селото е родно място на редица спортисти, прославили България по света. На откриването присъстваха Александър Томов, 5-кратен световен, 5-кратен европейски шампион и 3 пъти олимпийски вицешампион по борба; Байо Баев, 4-кратен европейски, 2-кратен вицеевропейски, 3-кратен вицесветовен шампион по борба от Маломир; Тодор Гълъбов, дългогодишен треньор на националния отбор по борба, който също е от ямболското село и други шампиони.

„С този музей е нужно да запазим спомена у хората. Благодарим на Сидеров за помощта и че ни уважи на празника“, каза кметът на с. Маломир Йордан Маринов. Той обясни, че за музея са набавили снимки от архивите от последните десетилетия. В залата на славата са изложени медали и отличия на спортистите. В края на тържеството Сидеров се обърна към всички присъстващи с думите „Борбата продължава“.