|

Симеонов и Каракачанов се присъединиха към Сидеров в защита на Унгария

И премиерът Борисов послуша лидера на АТАКА по казуса с Орбан

Поздравявам колегите ми Каракачанов и Симеонов, че се присъединиха към моята инициатива да защитим Унгария. Още миналата седмица внесох проекторешение парламентът да задължи българския премиер на срещата на върха в ЕС да гласува против санкциите срещу Унгария. По този начин трите партии от Обединени патриоти застават на единна позиция в защита на националната идентичност, традиционните ценности и Европа на отечествата. Това написа лидерът на АТАКА Волен Сидеров във фейсбук профила си след като коалиционните му партньори излязоха с позиция в подкрепа на Виктор Орбан в сряда.

По-късно пред радио „Фокус” председателят на парламентарната група на Обединени патриоти коментира, че в телефонен разговор премиерът Бойко Борисов му е потвърдил това, че неговата позиция е същата като на патриотите. Министър-председателят обаче е уточнил, че темата „Унгария” няма да бъде обсъждана на срещата в Залцбург.

„Позицията на България е ясна – в подкрепа на суверенитета на отделните държави в Европейския съюз. Това е наистина нов и издигнат момент в нашата външна политика и аз мисля, че ще бъдем свидетели на исторически събития в Европа. Предстои много сериозен идеен сблъсък. Предстои преосмисляне на т. нар. ценности, които ни спускаха като някакви аксиоми, без да мислим върху тях”, каза още Сидеров.