|

20 млрд. лева не са влезли в бюджета от златните концесии

Лидерът на АТАКА продължава да търси договора с „Дънди”. Това е моя кауза, ще искам ревизия на договорите, категоричен е националистът

Лидерът на АТАКА Волен Сидеров продължава да настоява за договорите за златните концесии. Той ще зададе парламентарни въпроси с искане за контрактите към вицепремиера Томислав Дончев и енергийния министър Теменужка Петкова след като в края на юли вицепремиерът Валери Симеонов отказа да предостави договора с „Дънди Прешъс Метълс”. „Има 625 концесии за подземни богатства. Фокусирам се върху тях, защото там изтичат огромни пари от България”, посочи председателят на ПГ на патриотите.

Сидеров припомни, че през пролетта Симеонов беше назначен от премиера  за председател на специален координационен съвет, който отговаря за реализацията на националната стратегия за развитие на концесиите. „Министерски съвет е приел такава стратегия. Затова отправих въпроса към него. Той след седмица-две отлагане дойде, за да каже, че въпросът не бил към него. Като председател на координационен съвет за концесиите какво точно правиш”, чуди се Сидеров.

Той припомни, че тази тема за него е кауза и я поддържа преди да се учреди партия АТАКА. „Това беше още в коментарните ми години, когато започнаха да раздават България”, допълни той.

„Тази фирма само до 2012 г. е изнесла 100 тона злато. Сега сме 2018, сложи ги 200 тона. По цени на борсата отиват към 20 млрд. лв. Това са постъпления, които не са влезли в българския бюджет”, възмутен е лидерът на АТАКА.

По думите му е изключително важно как се контролират концесиите и какво представляват договорите. „Трябва специален екип юристи да ги разглежда и да види къде точно е ощетена страната”, каза още Сидеров.

„Иначе, за какво сме съуправляваща коалиция? Действително се обезличаваме, ако не правим обществено значими неща. Ако се занимаваме с дребнотемие. За мен и лифтовете, и дискотеките, и шума, и пушенето са дребнотемие за патриотична формация, която много дълго е чакала да дойде до момент, в който да може да реализира идеите си. За АТАКА поне това важи”, заключи лидерът на АТАКА.