|

Проф. Станилов: Критикуваме Валери Симеонов, защото отрича православието

Влязохме в тази коалиция, въпреки големите ни идеологически различия, за да може България да има правителство. Нямаме основания да дестабилизираме каквото и да било. Това заяви пред Нова ТВ депутатът от АТАКА проф. Станислав Станилов.

Той добави, че не е отправял клевети към Валери Симеонов. Критиките към вицепремиера и обвързаността му със Сорос са по отношение на това, че той отрича православието и критикува каноните на църквата. „Има такава връзка, защото отричайки православието, критикувайки по този начин каноните на православните църкви, той служи на една кауза, която иска ликвидация на християнството. В ЕС отвореното общество е това антихристиянско движение”, аргументира се атакистът.

За клеветите на НФСБ, че Сидеров работи за интересите на Русия и против тези на България, Станилов посочи: „Кой и къде е казал, че интересите на България са противоположни от тези на Русия и кой може да го докаже? Русия не води агресивна политика, а отбранителна“.

Депутатът беше категоричен, че клеветите се санкционират по съдебен ред. Те не касаят коалиционното споразумение за правителство с ГЕРБ, добави още той.