|

Сидеров: БСП си решава вътрешнопартийни проблеми с вота на недоверие

Здравното министерство да отговаря за лекарства и болници, а не здравни каси, иска лидерът на АТАКА

С вота на недоверие Нинова си решава вътрешнопартийните проблеми. Това заяви в кулоарите на парламанта лидерът на АТАКА и председател на ПГ на Обединени патриоти Волен Сидеров.

Той коментира обявеното намерение от председателката на БСП Корнелия Нинова т. нар. левица да внесе вот на недоверие към правителството заради политиката му в сферата на здравеопазването.

„Аз разбрах, че този вот на недоверие е бил предложен от Михаил Миков по време на някакъв форум на БСП. Фактически Нинова е направила жест към групата на вътрешните си опоненти. Знаем, че Михаил Миков, Атанас Мерджанов и други се явяват опозиция на Нинова вътре в партията. Както се казва – с един удар, два заека“, коментира Сидеров.

Според него, вотът на недоверие не тревожи управляващите, защото здравата опозиция ги държи в кондиция: „Всички сме загрижени за единството и здравата конструкция на опозицията, защото здрава опозиция – здраво управление”.

„Самата тема на вота е неподходящо подбрана, защото точно сега се обмислят и започват някакви реформи, които да облекчат хората – да няма плащане под масата и да няма финансово натоварване на българина. Точно в тази посока министър Ананиев предлага изменения“, допълни още лидерът на АТАКА.

Сидеров припомни, че по начало е критик на здравната система и тя е сбъркана от времето на Костов, когато направиха болниците търговски дружества.

Лидерът на АТАКА предложи директно Министерство на здравеопазването да договаря и купува лекарствата, а не частни фирми, които да продават с надценка и да ощетяват данъкоплатниците.

„Сега се говори дали да има една или няколко здравни каси. Аз ще предложа нещо радикално – парите ни трябва да влизат във фонд, който да го движи МЗ. Иначе за какво имаме министерство? Да има служба за определени хора ли? Защо трябва да има 6 здравни каси и те да се надпреварват коя да печели повече”, пита Сидеров.

Председателят на ПГ на Обединени патриоти посочи, че отдавна има виждане по темата, което не се покрива с възгледите на ГЕРБ. „Подчертавам, че възгледите на АТАКА не се покриват с тези на ГЕРБ. Когато хората изберат АТАКА да управлява, аз да съм премиер, ще ги въведа тези неща, които са радикални. Тогава здравеопазването ще бъде подчинено в услугите на хората, а не на печалбата на тази или онази фирма”, заключи националистът.