|

Галерия „Стил 2“ на Волен отвори врати

Стартът беше даден с изложбата „Лято без край“ на Валентин Ангелов

Новата галерия „Стил 2“, част от веригата галерии „Стил“ на Волен Сидеров, бе официално открита миналия петък. В нея бяха изложени нови, непоказвани досега творби на талантливия български художник Валентин Ангелов. Експозицията е озаглавена „Лято без край“.

На събитието присъства Волен Сидеров заедно със своята съпруга Деница, общественици, художници и културни дейци, народни представители и областни управители от АТАКА.

„С Вальо се познаваме от 30 години. През всички тези години той не е спрял да рисува, да работи, за разлика от други художници. Казвал съм го и друг път – един от българските гении. Тук наистина има прекрасни неща. Това е изложба, която бързо ще бъде разпродадена, защото картините са прекрасни“, каза по време на събитието галеристът – политик Сидеров.

Картините от „Лято без край“, изпълнени с хармония и мекота, насищат пространството с въображение, загадъчност и едно особено, деликатно мистично излъчване.

„Аз съм изключително радостен да наредя картините си в галерия „Стил 2“, зад която стои Волен Сидеров. Това е уникално и досега не се е случвало в нашата страна. Политици досега не са правили галерии. Дай Боже тази идея и това начинание на Волен Сидеров да повлече крак“, коментира Ангеов. По думите му той е искал да подбере творби, които да ни върнат лятото. „Тази галерия да стане един оазис“, пожела художникът.

В същата галерия през декември се очаква да бъде представена изложба на Вежди Рашидов.

Галерия „Стил 2“ се намира на ул. „Георги Раковски“ № 183, вход А.