|

Губернатор от АТАКА издейства повече пари за белодробна болница

Специализирана болница за активно лечение по пневмо-фтизиатрични заболявания в София област получи увеличение на месечния лимит от НЗОК след съдействието на областния управител от квотата на АТАКА Илиан Тодоров.

Управителят на болницата д-р Кирил Палавеев е предприел действия за увеличаване на финансирането още в началото на юни 2018 г. след актуализиране на цените на белодробните клинични пътеки, но без резултат. След проведена среща в началото на октомври 2018 г. с д-р Палавеев Тодоров успя да издейства увеличаване на лимитите за белодробно болните пациенти.

В благодарственото писмо до Тодоров д-р Палавеев пише: „Това увеличение е от огромно значение за запазване дейността на лечебното заведение и респективно достъпа на пациентите от Софийска област до специализирана пулмологична помощ.“

„Една от най-великите тайни на живота е, че единственото, което си заслужава да бъде правено, е това, което правим за другите“, завършва писмото управителят на болницата.

 

Илиан Тодоров: Настоявам за оставката на шефа на ВиК – София

Никола Нитов иска да увеличи цената на водата от 0.78 на 3.15  лв

Губернаторът на Софийска област от квотата на АТАКА Илиан Тодоров иска оставката на Никола Нитов, управителя на ВиК – София, заради лошото управление на дружеството.

В протокола от работната среща на 20.08.2018 г. на областния управител и председател на Асоциация ВиК на обособена територия, обслужвана от ВиК – София, с кметове Нитов заявява: „В областта има над 240 села и 130 помпени станции. Дружеството има 600 човека персонал. Имаме елразходи. Образно казано, ако дружеството харчи 1.50, изкарва 1 лв. При тази цена на водата дружеството затъва. В бъдещия бизнес план има заложени инвестиции за всяка община. Социално поносимата цена се очертава около 3.15 лв.“

При цена на водата сега от 0.78 лв. в гр. Долна баня социално поносимата цена, която очертава в изказването си Нитов, е 3.15 лв.

Ако той харчи 1,50 лв., а изкарва 1 лв., както самият Нитов признава, то означава, че лошо управлява дружеството и трябва да си подаде оставката.

 

Областният управител и Министерски съвет обединяват усилия за връщането на българските църковни имоти до Божи гроб

Областният управител на Софийска област от квотата на АТАКА Илиан Тодоров и директорът на дирекция „Вероизповедания“ към Министерски съвет Емил Велинов обединяват усилията си за връщането на българските църковни имоти до Божи гроб.

Тодоров връчи плакет и благодари на Велинов за приноса му в духовното развитие на Софийска област.

Припомняме, че за манастира в с. Елешница и изгорелия параклис „Св. Петка“-гр. Долна баня, по настояване на областния управител бяха отпуснати средства за възстановяването им от дирекция „Вероизповедания“.

Тодоров и Велинов обсъдиха и предстоящи възможности за сътрудничество в сферата на духовното развитие на областта.

 

След намеса на Софийска област Министерският съвет връща стадиона на ботевградчани

Стадионът на община Ботевград ще бъде върнат на ботевградчани след намесата на областния управител на Софийска област от АТАКА Илиан Тодоров. След редица срещи на Тодоров с институциите Министерски съвет ще върне на общината стадиона за ползването му.

Припомняме, че усилията на общинското ръководство да си върне стадиона датират от 2016 година, като тогава Община Ботевград отправя искане за предоставяне на стадиона. В тази връзка Тодоров изпраща до МРРБ две писма, като поддържа искането на общинарите. На 20.03.2018 г. той изпраща за пореден път писмо до тогавашния регионален министър Николай Нанков, с което отново настоява спортното съоръжение да бъде предоставено на община Ботевград.

Обещаното от Тодоров вече е изпълнено и жителите на града ще могат да ползват съоръжението.