|

Губернатор от АТАКА сключва меморандум за сътрудничество с китайска провинция

Николай Пехливанов с покана за визита в Шаанси през пролетта за подписване на документа  

Областният управител на София-град от квотата на АТАКА Николай Пехливанов прие на официална вечеря делегация от провинция Шаанси, Китайска народна република, която посети София за участие във форума „16+1“ преди дни.

Срещата бе по инициатива на управата на провинцията Шаанси и зам.-губернатора Синжун Сю, който изрази желание за сключване на меморандум за сътрудничество между провинция Шаанси и Област София.

Шаанси е ключова за икономиката на Китай провинция, тъй като е разположена в географския център на Народната република, което я прави естествен транспортен и логистичен център.

Столицата Сиян е един от най-старите градове в Китай с население от 2 670 000, люлка на древната китайска цивилизация, известна с мавзолея на Цин Шъхуан и неговата Теракотена армия – изумителна колекция от глинени фигури, датиращи от 210 г. пр.Хр

Синжун Сю отправи покана към Пехливанов за посещение на официална делегация от областната управа на София по време на пролетното туристическо изложение през 2019 година, когато двустранното партньорство да бъде препотвърдено с официален документ за сътрудничество.

„Представих добрите възможности на област София за туризъм, развитие на научни и образователни инициативи. А китайската делегация пое ангажимент да постави на високо равнище въпроса за директна самолетна линия от Сиян до София, което ще създаде възможност за туристически обмен“, написа в социалната мрежа Николай Пехливанов.