|

Джамбазки с „патриотичен” донос срещу Сидеров в Европарламента

Да не се срещат и снимат със Сидеров, иска зам.-председателят на ВМРО от колегите си в ЕП

Евродепутатът и зам.-председател на ВМРО, част от Обединени патриоти, Ангел Джамбазки е изпратил патриотичен донос срещу лидера на АТАКА Волен Сидеров до евродепутатите от групата на Европейските консерватори и реформисти. В писмото до тях отправя гнусни лъжи по адрес на председателя на парламентарната група на Обединени патриоти.

Целта на мръсната кампания е предстоящото посещение на Сидеров в Брюксел идната седмица. Там той ще се срещне с ръководството на ЕКР в Европарламента. Лидерът на АТАКА ще бъде там по покана на евродепутата Николай Бареков. Коалиционният партньор Джамбазки пише лъжата, че Сидеров е „много противоречив политик”. Но това е само началото (публикуваме отделно и целия текст на писмото).

Правим уточнението, че писмото удобно не е изпратено до Бареков, но в. „Атака” успя да се сдобие с калния донос.

Зам.-председателят на ВМРО задълбочава мръсната кампания срещу Сидеров, като дори заплашва евродепутатите, че „всеки, който се срещне с г-н Сидеров, рискува да дискредитира себе си, както и цялата група ЕКР”.

Но коалиционният партньор Джамбазки, който пледира да е евродепутатът на Обединени патриоти, не спира дотук и смее да съветва колегите си от ЕКР да преосмислят „внимателно дали искат да се срещнaт и да си направят снимки с г-н Сидеров”. Пише дори, че лидерът на АТАКА ще очерни реномето на всеки от ЕКР. Джамбазки дори настоява никой от групата на консерваторите да не се среща със Сидеров и другия член на консерваторите Николай Бареков.

Източниците ни споделиха, че евродепутатите от ЕКР са били възмутени как може техен колега да клевети толкова грозно друг свой сънародник, още повече и негов коалиционен партньор в България.

Сидеров, който се старае да показва на ВМРО и НФСБ пътя, по който трябва да върви коалицията, за да е успешна и силна политически, получава ножове в гърба от собствения лагер.

Припомняме, че това не е първият донос, който евродепутатът Джамбазки пише срещу Сидеров.

 

Текстът на писмото, което е изпратено до депутатите от ЕКР

„Уважаеми Колеги,

 

С голямо недоволство реших да ви изпратя този имейл. От доста време запазвам всичко за себе си и не исках да ви въвличам в националната политика. Тъй като вие, както и вашата репутация може да бъде използвана и злоупотребена за политически цели в България, стигнах до извода, че е крайно време да ви пиша и да ви предупредя. От доста време съм свидетел на отвратителна и позорна размазваща кампания срещу мен лично, както и към моята политическа партия и коалиция в България.

При никакви обстоятелства не бих се притеснил, ако идваше от моите политически опоненти отляво или отдясно, тъй като такива кампании са нормални в политиката. Може да се изненадате, след като научите, че най-лошите и най-позорните коментари идват от нашия български колега Николай Бареков, евродепутат. За да дадем пример за това, ще намерите приложена кратка извадка от неговите публикации във Facebook, които според мен говорят сами по себе си. Допълнителни коментари не са необходими.

Целта на г-н Бареков е да се представи като единствения реален консервативен политик в България, като ме дискредитира и като се възползва от ECR Group и ACRE, за да спечели доверието.

По време на предстоящата пленарна сесия в Брюксел г-н Бареков планира да покани г-н Волен Сидеров (лидер на АТАКА) и те биха могли да търсят срещи с някои от вас. Г-н Бареков дори би могъл да се опита да привлече г-н Сидеров на срещата на групата ECR. Тъй като г-н Сидеров все още е част от управляващата коалиция в България, аз ще се въздържам да го обсъждам допълнително. Ще ви предупредя, че той е много противоречив политик и има политически позиции, които противоречат на групата ECR. Затова всеки, който се срещне с г-н Сидеров, рискува да дискредитира себе си, както и цялата група ECR.

Като казвам това, бих искал да ви помоля да преосмислите внимателно дали искате да се срещнете и да си направите снимки с г-н Сидеров. Убеден съм, че такива срещи и снимки ще се използват за политически цели в България. Освен това те ще бъдат  използвани и в кампания срещу мен. Ако сте избрали да пренебрегнете този съвет, ще бъдете неволно въвлечени във вътрешнополитическа борба.

Подкрепяйки г-н Бареков, макар и непреднамерено, ще ви постави срещу мен и моята партия и ще направи бъдещото сътрудничество по-трудно. Сигурен съм, че никой от вас не би искал да се случи това.

Преди доста време Ашли ме помоли да не въвличам групата на ECR в националната политика. Оттогава отказвам да направя това и бих искал да ви помоля учтиво да направите същото и да не участвате в срещи с г-н Сидеров и г-н Бареков.

Искрено се надявам, че ще вземете правилното решение.

 

Поздрави,

Ангел Джамбазки”

 

Евродепутатът Ангел с 400 бона в банка

200 000 лева годишно изкарва от заплати

Лицето Ангел Джамбазки, което доносничи срещу Сидеров, декларира за 2018 г. скромен селски парцел в България, но за сметка на това колосални доходи и спестявания.

От декларацията му пред Комисията за противодействие на корупцията става ясно, че годишно се разписва под 200 бона заплата.

Как да не драпа със зъби и нокти да се добере до втори мандат като евродепутат. Дори е готов да използва всички възможни методи да го направи. И го прави, като плюе грозно срещу коалиционния си партньор Сидеров. А после ще прави мили очички да води евролистата, ако патриотите решат да се явят заедно на предстоящия вот, както настоява Сидеров.

Разглеждайки декларацията му, се натъкваме и на солидна сума в банкови сметки. Ей така, за черни дни, има скътани едни скромни 400 000 лева, бедни ми българино. А как точно стана евродепутат преди близо 5 години и колко му струваше кампанията, и още повече кой му осигури топлото брюкселско кресло, е редно да каже. Не като треторазрядно ДС ченге да ходи и да клевети партньорите си.